Aluatul pentru foi
Ingrediente:
1 pahar ulei,
1 pahar zahar tos,
1 pahar morcovi rasi,
coaja de lamiie,
praf de copt,
8 linguri faina,
vanilie
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingrendientele pana se obtine un aluat destul de consistent care se imparte in 3.
Se intind foi care se coc pe spatele tavii de aragaz sau in interior dar fara a ridica foaia pe peretele tavii.
Crema de vanilie:
3 oua,
1 pahar zahar,
3 linguri faina,
1/2 l lapte,
2 plicuri vanilie,
3 lingurite unt,
2 linguri crema lichior
Se pune jumatate din cantitatea de lapte la incalzit.
Separat intr-un castron se bat ouale cu un praf sare,
se adauga zaharul amestecat cu faina pentru a nu face cocoloase,
laptele rece si se amesteca bine.
Se adauga tot in vasul cu lapte de pe foc amestecand energic pentru a nu se prinde.
Se tine pe foc mic sau bain-marie amestecand continuu pana se leaga bine.
Se da deoparte si se adauga untul si lichiorul omogenizand bine.
Montarea prajiturii:
Se intinde crema pe prima foaie,
se aseaza urmatoarea, se unge si ea cu crema si se acopera cu a treia foaie.
Se preseaza putin si cand s-a racorit se da la frigider.
Se presara cu zahar pudra sau se acopera cu o glazura.
Si servita
S-aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu