Ingrendiente
1 ceasca margarina,
1 ceasca zahar,
2 oua,
1 paharel coniac,
3 cesti faina,
1 praf copt,
coaja portocala sau lamaie,
1 borcan gem de caise, piersici sau fructe.
Este un aluat fainos care se preteaza la diferite umpluturi: gem, fructe, branza, etc.
Mod de preparare:
Se freaca margarina cu zaharul apoi se adauga celelalte ingrendiente, faina amestecata cu praful de copt .
Se framanta bine pana se obtine un aluat usor de intins..
Se da deoparte o bucata de aluat cat o portocala si din restul se face o foaie care se aseaza in tava unsa si se pune gemul deasupra.
Din bucata de aluat ramasa se modeleaza benzi subtiri sau se intinde o foaie din care se taie benzi, care se aseaza peste foaia cu gem in diagonala sub forma de grilaj sau se rade aluatul.
Se coace la foc mediu aprox. 50 minute.
Cand e gata se presara cu zahar pudra vanilat.
Se taie cand e racorita.
S-aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu