Este o tarta cu cirese specific frantuzeasca.
In reteta originala se pun ciresele cu samburi.
Aluatul este de consistenta celui de clatite, dar un pic mai dens, zic eu.
E buna, rau si cred ca e cea mai usoara tarta de facut.
Ingrendiente:
500 gr cirese, 200 gr faina, 3 oua, 120 gr zahar, 1 praf sare, 1 lingurita praf copt, 80 gr unt, 250 ml lapte, zahar vanilat pentru ornat.
Mod de preparare:
Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt, sare, zahar.
Se adauga ouale si se amesteca cu o lingura sau cu telul, untul topit si racit.
Se adauga incet laptele amestecand continuu sa nu formeze cocoloase.
Se tapeteaza o tava rotunda, cu unt si faina si se aseaza ciresele ( eu am scos samburii )
pe toata suprafata, apoi se toarna deasupra compozitia de tarta.
Se da la cuptor la 180 grade C, pentru 25 min.
E mai sigur sa o incercati cu scobitoarea, daca e coapta.
Se scoate si se pudreaza cu zahar.
Si serviti
S-aveti pofta!
Felicitari pentru tarta Marina. La cum arata, cred ca e perfecta pentru un mic dejun duminical in familie. Sau pentru "ceaiul de la ora 5" cu amicii :))
RăspundețiȘtergereNegresit trebuie s-o pun in practica. Merci de reteta, pare usoara. Pupppppp
Buna Ana. Garantat e buna in orice moment al zilei. Si mai ales se prepara foarte usor. Sa-mi spui cum ti-a reusit. Pupici
RăspundețiȘtergere