sâmbătă, 30 octombrie 2010

Clafoutis ( tarta frantuzeasca cu cirese )


Este o tarta cu cirese specific frantuzeasca. 
In reteta originala se pun ciresele cu samburi.  
Aluatul este de consistenta celui de clatite, dar un pic mai dens, zic eu.
E buna, rau si cred ca e cea mai usoara tarta de facut.

Ingrendiente:

500 gr cirese, 200 gr faina, 3 oua, 120 gr zahar, 1 praf sare, 1 lingurita praf copt, 80 gr unt, 250 ml lapte, zahar vanilat pentru ornat.


Mod de preparare:
Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt, sare, zahar. 
Se adauga ouale si se amesteca cu o lingura sau cu telul, untul topit si racit. 
Se adauga incet laptele amestecand continuu sa nu formeze cocoloase.


Se tapeteaza o tava rotunda, cu unt si faina si se aseaza ciresele ( eu am scos samburii )
pe toata suprafata, apoi se toarna deasupra compozitia de tarta.


Se da la cuptor la 180 grade C, pentru 25 min. 
E mai sigur sa o incercati cu scobitoarea, daca e coapta. 
Se scoate si se pudreaza cu zahar.


Si serviti

S-aveti pofta!

2 comentarii:

  1. Felicitari pentru tarta Marina. La cum arata, cred ca e perfecta pentru un mic dejun duminical in familie. Sau pentru "ceaiul de la ora 5" cu amicii :))
    Negresit trebuie s-o pun in practica. Merci de reteta, pare usoara. Pupppppp

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Ana. Garantat e buna in orice moment al zilei. Si mai ales se prepara foarte usor. Sa-mi spui cum ti-a reusit. Pupici

    RăspundețiȘtergere