vineri, 8 octombrie 2010

Tortilla de patatas


Buna, gustoasa si satioasa.
Tortilla este un preparat specific Spaniei.
Se consuma  in orice moment al zilei.

Ingrendiente
4 oua, 1 ceapa, 5 cartofi, sare, piper, ulei pentru prajit.

Mod de preparare:

Se taie ceapa marunt, cartofii se taie julien, se bat ouale bine.


Se prajesc cartofii in mult ulei, se adauga la sfarsit si ceapa care se undeste.
Se scot cartofii cu ceapa cu o paleta pentru a se scurge bine de ulei si se amesteca in ouale batute cu un praf de sare si piper.
Se amesteca bine si se toarna intr.-o tigaie de marime mijlocie.
Se prajeste la foc mic
Se intoarce pe o farfurie cat diametrul tigaii si se prajeste in continuare pe cealalta parte.



Se scoate pe o farfurie si se serveste calda  sau rece acompaniata de ardei copti sau ce dorim.
Tortilla se taie in triunghiuri sau patratele pentru aperitive.

S-aveti pofta!

4 comentarii:

  1. Ti.a iesit o tortilla mai ceva ca la bar...pt cei care nu stiu, in barurile din Madrid se serveste mancare, in special tortilla si jamon.
    un beso guapa

    RăspundețiȘtergere
  2. Hi,hi,hi, pisi, pentru cei care nu stiu, iarna nu-i ca vara. Tu preferi jamonul, dar ai grija la suncute, ei spun ca nu ingrasa, dar cantarul spune adevarul dupa o suita de jamoane.Pupicei

    RăspundețiȘtergere
  3. Pisoi..tu intreci spaniolii la facut tortilla...iti iese mai ceva ca in reviste...

    Felicidades!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc si spaniolii spun la fel. Pupicei

    RăspundețiȘtergere