O modalitate de a servi crevetii este si aceasta combinatie cu care m-am jucat intr-o seara.
Rezultatul a fost incantator pentru papilele mele gustative asa ca v-o impartasesc cu drag, poate o incercati si voi.
Ingrendiente:
1 cana de cous cous, 1 lingurita secretul gustului, creveti, 1 ceapa, 25 ml sos de soia, sare si ulei.
Mod de preparare:
Cous cous-ul se pune intr-un vas, se toarna peste el 1/2 l apa fiarta amestecata cu secretul gustului si se acopera cu folie transparenta.
Se lasa pana in momentul servirii.
Se lasa pana in momentul servirii.
In acest timp se curata si se spala crevetii.
Se taie ceapa julien si se undeste in 4-5 linguri ulei pana devine transparenta.
Se adauga crevetii, se amesteca si se lasa cca 15 minute la foc mic.
Se adauga crevetii, se amesteca si se lasa cca 15 minute la foc mic.
Se adauga sosul de soia, se amesteca si se lasa sa mai scada putin.
Se da deoparte cand mai au putin sos.
Se da deoparte cand mai au putin sos.
Se aseaza cous cous-ul pe farfurie intr-o forma si in mijloc se face o adancitura si se pun crevetii.
Se scoate usor forma, se orneaza dupa dorinta si se serveste.
Un deliciu usor si savuros in cateva momente.
Se scoate usor forma, se orneaza dupa dorinta si se serveste.
Un deliciu usor si savuros in cateva momente.
Pofta buna!
wow....chiar pana acuma nu am vazut creveti sa arate asa de bine, super reteta si usor de facut
RăspundețiȘtergeream sa o incerc si eu
sa vad ce iese...va mai astept cu idei noi
Buna Marina, vreau sa.ti spun ca arata ca o mancare japoneza, foarte interesant aranjata si cu frunzulitele alea, cred ca se poate manca si cu betisoarele. oricum felicitari, arata foarte apetisant, nici la restaurant nu ar arata asa bine, iti zic ca eu sunt indragostita de mancarea chinezeasca si arata jalnic modul lor de prezentare, ar trebui sa le dai o lectie :)
RăspundețiȘtergerespor in continuare
am si eu o intrebare, se poate inlocui sosul de soia cu altceva??? ca nu gasesc nicaieri. multumesc
RăspundețiȘtergereofffffffff mai pisoi, tu iar te.ai apucat sa faci numai retete de astea de care imi plac mie numai sa.mi faci poftaaaa, lasa ca vin eu acolo, nu mai ramane firicel de crevete....te pup dulceeeee
RăspundețiȘtergereCrys si eu te astept cu nerabdare. Ma faci sa rad, cu terminarea crevetilor. Te pupicesc si mai dulceeeeee
RăspundețiȘtergereBine ai venit Monica. Sosul de soia il poti inlocui dupa gust cu ce vrei tu. Eu am facut asta din imaginatie si am vrut sa probez ce si cum iese si mi-a placut. Depinde de gusturi. Te pup si te mai astept.
RăspundețiȘtergerep.s. incearca la supermarket
Multumesc baby. Astept sa-mi spui cum ti-a iesit. Pupici si te mai astept.
RăspundețiȘtergereMultumesc mult de aprecieri blackrose. Depinde si de restaurant, stii tu ca uneori te costa eticheta mai mult decat produsul. Ai un ID foarte frumos. Te pup si te mai astept.
RăspundețiȘtergerebună seara hop şi eu să-mi iau doza cuvenită de fericire macar să privesc şi să mănânc din ochii bunătătţile pe care le creaţi ,cous cous-ul arată fenomenal şi de efect merge să impresionezi musafirii cu aşa creaţie. Vă pup şi vă doresc o seară frumoasă
RăspundețiȘtergereMultumesc nicole pentru apreciere, esti draguta ca intotdeauna. Te pup si te mai astept.
RăspundețiȘtergere