sâmbătă, 21 mai 2011

Supa cu galuste de gris



Bine v-am gasit!

  La prepararea supei cu galuste se foloseste carne de pasare sau vita. 
E o supa obisnuita si nu necesita multe cunostinte culinare pentru a o prepara. 
Complexitatea acestei supe apare atunci cand galustele nu ies asa cum ne dorim, adica pufoase. 
Eu asa o pregatesc si galustele nu m-au dezamagit niciodata :))

Revin la postarea anterioara, pentru ca eram datoare cu imaginile, pe care nu le aveam la vremea cand am postat reteta.

Ingrendiente pentru supa: 
Cateva bucati de carne, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 telina mica, 1 radacina patrunjel sau pastarnac, o legatura de patrunjel.. 

Mod de preparare: 
Carnea se spala si se pune la fiert. 
Cand a inceput sa clocoteasca se arunca zeama, se spala carnea si se pune din nou la fiert in 2-3 litri de apa rece. 
Cand incepe sa fiarba se micsoreaza focul si se inlatura spuma daca mai este necesar. 
Se adauga legumele curatate, spalate si taiate bucati mari. 
Se lasa sa fiarba cca. 1 ora la foc mic. 
Se adauga o lingura de patrunjel tocat marunt. 

Ingrendiente galuste: 
2 oua, gris, 2 linguri ulei, cateva fire de patrunjel tocat foarte fin, sare, piper.


Mod de preparare: 
Intr-un bol se bat bine ouale cu sare si piper dupa gust, se adauga uleiul si o lingurita patrunjel, apoi cate putin gris pana obtinem o compozitie consistenta dar nu tare.



Cand invartim cu furculita sau lingura in compozitie trebuie sa ramana urme de cercuri care dispar apoi. 
Se lasa in asteptare pana supa este gata.




Cand legumele si carnea sunt fierte, se strecoara supa. 
Morcovul se taie feliute sau tocat marunt si se adauga din nou in supa pentru culoare. 
Cui nu-i place il poate elimina. 
Carnea si legumele fierte se pot folosi la salate sau alte preparate. 
In supa care fierbe la foc mediu fara sa clocoteasca, se adauga pe rand cate o lingura din compozitia de galuste.




Pentru a se desprinde usor compozitia de lingura, aceasta se trece prin supa de fiecare data inainte de a lua compozitia. 
Se acopera partial oala. 
Cand incepe sa fiarba se adauga un pahar cu apa rece si se mai lasa la fiert cca. 10 minute la foc mediu. 
Se inchide focul, se presara patrunjel tocat si se acopera.



Se serveste fierbinte, optional cu smantana.

S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu