joi, 19 mai 2011

Cartofi taranesti


Un alt mod de a servi cartofii este si acest preparat gustos si savuros. 
Cartofii taranesti se pot servi ca atare sau garnitura alaturi de fripturi.
Daca avem si niste muraturele alaturi, nu va mai povestesc, ca-mi lasa gura apa :))

 Ingrendiente: 
4-5 cartofi, 1 ceapa mare sau 2 mai mici, patrunjel, marar, sare, piper, 3-4 linguri ulei, untura sau unt pentru prajit.
Se pot adauga feliute de kaizer, bacon, carnati afumati sau bucatele de carne de pui. 

Mod de preparare:
Cartofii se curata si se pun intregi la fiert in apa cu putina sare.
Cand sunt fierti se lasa la racit si se taie cuburi.

Intr-o tigaie cu ulei sau grasimi, se caleste ceapa cat sa fie rumena dar nu arsa. 
Se adauga bucatelele de afumatura si se rumenesc putin, apoi se adauga cartofii. 
Se presara cu putin marar si patrunjel fin tocat, se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Se amesteca usor sa nu se sfarame, se mai lasa 5 minute si se servesc presarati cu patrunjel tocat sau cepa verde.
Se pot servi ca atare sau ca garnitura.

S-aveti pofta!

2 comentarii:

  1. Hello Marina! Cartofii astia imi lasa gura apaaaa! Cu prima ocazie asa ii prepar. Mersic mult! Totul e ca la mama acasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hello Violeta! Ai dreptate, sunt foarte gustosi. Am avut surpriza sa constat ca multa lume nu cunoaste aceasta reteta, asa ca am postat-o si ma bucur ca e binevenita. Multam si te mai astept pe la mine.

    RăspundețiȘtergere