vineri, 6 mai 2011

Tort cu capsuni si " La Multi Ani " Pisoica





Un tortulet rapid si racoros, primavaratec si foarte simplu de preparat pentru un pui drag.


L-am facut cam pe graba, dar gustul a fost incantator.



Ingrendiente blat 


pentru o forma de 24 cm::

4 oua, 1 cana faina, 30 ml ulei, 100 gr zahar, 1 praf copt, mirodenii



Mod de preparare:


Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza ca pentru bezea, se adauga galbenusurile pana se

incorporeaza bine,




uleiul, apoi se incorporeaza cate putin faina, amestecata cu praful de copt si mirodeniile.


Se toarna in forma tapetata cu ulei si faina si se da la cuptor la 180 grade C, pentru cca. 20 minute, depinde

de cuptor.


Al meu e cam traznit.


Am presarat deasupra fulgi de ciocolata dar nu e musai.


Eu as pune ciocolata si in ciorba :))




 Se incearca cu scobitoarea.


Se lasa sa se raceasca si se rastoarna cu fata in jos pe un blat.


Cu fata in jos pentru a se aplatiza in caz ca s-a bombat.


Cand e rece se taie in doua si se umple tortul.


Ingrendiente montare tort:


1 kg capsuni, 2 plicuri budinca, lapte cat cer instructiunile de pe plic, 3 foi gelatina, 2 linguri zahar,


De obicei prepar crema in casa, dar cum eram pe graba, am apelat la plicuri.


Crema budinca:


Se prepara dupa indicatiile de pe plic, apoi se amesteca cu 1 foaie de gelatina inmuiata in apa rece in

prealabil si bine stoarsa.




Sirop de capsuni:

6-7 capsuni mari taiate bucatele, 2 linguri zahar se pun la fiert cu 100 gr apa.


Se fierbe la foc potrivit pana obtinem un sirop destul de consistent.


Cu 2 parti se insiropeaza foile de tort si restul se foloseste ca glazura





Glazura:

Se amesteca 2 foi de gelatina cu siropul ramas de la insiropat..


Montare tort:


Se insiropeaza partea de jos a blatului, se unge cu jumatate din crema budinca, se aseaza deasupra felii de


capsuni si se acopera cu cealalta parte de blat.




Se insiropeaza si se acopera tot tortul cu crema budinca, apoi se aseaza felii de capsuni si se acopera cu


glazura cu gelatina.


Se da la frigider pentru cca 1 ora sau pana in momentul servirii.


Pe margine se orneaza cu frisca.


Eu n-am mai facut-o :))





Si sectiunea:




 S-aveti pofta!

6 comentarii:

  1. Merci pisoica mica, pacat ca nu pot sa-l gust...dar am eu asa o presimtire ca imi faci altul cand vin..:))) te pu dulce
    si te iubesc multttttt de tot

    RăspundețiȘtergere
  2. arata fenomenal pacat ca sunt la dieta si am redus dulciurile la zero :( da ma gandesc ca daca alerg mai mult poate poate merit sa-mi fac si eu un tortulet din asta mai micut bineinteles prajituri de dieta nu aveti?:)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna pisoica :)) presimtirea ta nu te inseala. A fost bun intr-adevar, dupa parerea mea si a celor cu care l-am impartit. Te pupicesc si te iubesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Nicole, ma bucur ca-l apreciezi, dar sa stii ca nu l-am facut asa dulce, stii tu de ce :))
    Folosesti budinca fara zahar si adaugi indulcitor. Iar la blat pui mai putin zahar si pentru insiropat la fel folosesti un suc fara zahar. Posibilitati sunt multe. Te pup astept sa-mi spui cum ti-a iesit.

    RăspundețiȘtergere
  5. cu ce anume l.ai insiropat??? eu la torturi mai folosesc si suc de fructe in lipsa de altceva, dar fara acid. arata apeisant dar cred ca trebuie insiropat putin mai tare nu? poate mi se pare mie..

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna Monica. L-am insiropat cu o parte din siropul de capsuni. Scrie in reteta. A fost destul, deoarece blatul nu e uscat. Te pup si te mai astept.

    RăspundețiȘtergere