duminică, 8 mai 2011

Crostoli cu aluat de foietaj / Crostoli con milhojaldre casera




Reteta de astazi este 2 in 1.

Multumesti toata lumea dintr-un foc.

Citeste mai jos si te vei lumina despre ce este vorba.

Pentru produse care necesita aluat de foietaj, eu folosesc aceasta reteta de care sunt foarte multumita.

E foarte simplu de preparat si nu necesita mult timp.

Aluat simplu de foietaj
Acest aluat se poate folosi la strudel, cornulete, foi pentru cremsnit, cilindri pentru umplut, etc.

Ingrendiente si mod de preparare:
Primul aluat:

200 ml apa, 4 linguri ulei, un praf sare, cca. 350 gr faina.
Se amesteca toate ingrendientele pana obtinem un aluat nelipicios.
Se da la frigider.
In acest timp preparam

Al doilea aluat: 

Se amesteca 250 gr margarina cu procent mare de grasime, cu 7 linguri de faina.
Se omogenizeaza bine.

Primul aluat se imparte in doua egal si se intinde cate o foaie dreptunghiulara din fiecare parte pe rand.
Peste fiecare dreptunghi se intinde cate jumatate din a doua compozitie/aluat.
Se ruleaza fiecare si se dau la frigider.
Se poate face si de pe o zi pe alta.

Crostoli cu branza
Pentru acestea am amestecat in al doilea aluat ( cel cu margarina ), cascaval ras.
Am taiat ruloul cu pricina in doua si am intins cate o foaie subtire, am taiat patrate si le-am prajit in mult ulei bine incalzit.



Le-am scos pe hartie absorbanta.

Crostoli dulci
Pentru crostoli dulci, in al doilea aluat se adauga zahar vanilat si coaja de portocala rasa.
Se procedeaza la fel ca la cel sarat si dupa ce se racoresc se pudreaza cu zahar farin.
Sunt grozave si cu greu te poti abtine de la rontait.




S-aveti pofta!

6 comentarii:

  1. Am prins o reteta noua...super arata crocantelele...merg cu o beree :))))))))
    mai astept retete noi...

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Crys, te invit la crocantele. Dau si o bere, fara alcool, se intelege :)) Te pupicesc si te astept.

    RăspundețiȘtergere
  3. arata fantastic si sunt destul de usor de facut am sa le incerc si eu cred ca merg cu dieta mea ps am incercat bilutele de cartofi servite garnitura la carnaciori prajiti au mers ca unse mama va multumeste pentru reteta va doresc o zi frumoasa :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Nicole, ma bucur ca ati preparat bilutele de cartofi si ca v-au reusit. Astept pareri despre crostoli. Va multumesc de incredere si apreciere si va doresc multa sanatate. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  5. rappa_baby13 mai, 2011

    buna seara, din toate sortimentele imi lasa gura apa cele cu cascaval cred ca ies demential de bune, chiar o sa le fac week-endul asta sa am ce rontai la filme in loc de floricele, o sa va spun cum mi.au iesit.
    pup si mai astept retete noi

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna rappa_baby. Sunt grozave intr-adevar si-ti iese o multime. Te pup si astept pareri.

    RăspundețiȘtergere