sâmbătă, 25 februarie 2012

Placintele cu ton / Empanadillas con atun




Aceste placintele se pot servi ca aperitiv, mancare sau gustare. 
Reteta e foarte simpla si foarte usor de preparat, mai ales ca aluatul nu necesita timp de crestere si se poate folosi si a doua zi.



Ingrendiente aluat: 

1/2 pahar ulei, 1 pahar cu vin alb, un praf sare, faina cat cuprinde.



Mod de preparare aluat:

Se amesteca toate ingrendientele, se adauga faina cate putin si se framanta pana obtinem un aluat elastic.
Se da la frigider pentru 30 de minute.




Ingrendiente umplutura:

1 ceapa, 4 oua, 3 conserve de ton, 1 cutie pasta de tomate ( 200 gr ), 10-15 masline negre sau verzi, dupa dorinta, sare, piper.





Mod de preparare:


Ceapa se taie marunt si se undeste in 4-5 linguri ulei, se adauga apoi tonul scurs, ouale fierte tari si taiate marunt, maslinele taiate marunt si pasta de tomate. 
Se amesteca mereu sa nu se prinda si se mai lasa 5 minute. 
Se da deoparte, se adauga sare si piper dupa  gust si se lasa la racit.




Din aluatul preparat se intinde o foaie din care se taie cu o forma cercuri, de marimea dorita.
Se pune in centrul fiecarui cerc, cate o lingura de umplutura.




Se lipesc bine marginile,sa nu iasa umplutura.
Se ung cu galbenus de ou amestecat cu 2 linguri lapte. 
Se coc la 180 grade C, cca 45 minute sau pana sunt rumene. 





Se servesc calde sau reci dupa preferinta.





S-aveti pofta!

2 comentarii:

  1. arata extraordinar si maine am sa le fac si eu ca aveam niste conserve de ton si nu stiam ce sa fac cu ele va poop si multumesc pentru idee

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Nicoleta, in primul rand iti doresc o primavara frumoasa si plina de iubire! Sa-mi spui te rog cum ti-au iesit placintelele. Puuup!

    RăspundețiȘtergere