vineri, 3 februarie 2012

Fasole bobi cu jamon / Habas baby con jamon




Este un preparat foarte gustos si rapid de preparat pentru pranz sau cina.
Esta muy rico y es muy facil de prepararlo para la comida o la cena.


Ingrendiente:


1 borcan de 600- 800 gr habas baby, 1/2 ceapa, 5 catei de usturoi, 200 gr jamon, 2 oua, sare, ulei, 1/2 pahar cu vin alb.
1 bote de habas baby, media cebolla, 5 dientes de ajo, 200 gr jamon serrano, 2 huevos, sal, aceite, 1/2 vaso de vino blanco.





Mod de preparare:


Intr-o tigaie cu 4 linguri de ulei, se undeste ceapa si usturoiul taiate marunt, se adauga apoi jamonul taiat marunt. 





Se lasa la foc mic 5 minute, apoi se adauga boabele spalate si scurse si vinul. 
Se fierb pe foc mic pana scade binisor.





Se dau deoparte, se sareaza dupa gust si se amesteca cu ouale fierte si taiate marunt.
Se servesc ca antreu, garnitura sau mancare.

En una sarten se calienta 4 cucharadas de aceite, se pochan las cebolla y el ajo bien picado, se añade el jamon tambien bien picado.
Se dejan hacer 5 minutos a fuego lento, despues añades las habas lavadas y escuridas y el vino.
Se hierve todo a fuego lento hasta que baja. 
Se apaga el fuego, se echa sal al gusto y se mezcla con los huevos hervidos y bien picado.
Se sirve como entradas, guarnicion o comida. 






S-aveti pofta!
Buen provecho!

4 comentarii:

  1. Vai, Marina, ce bine arata! Te asteapta un premiu la mine pe blog!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult pentru aprecieri si pentru premiu. E primul, asa ca va trebui sa invat regulile premiilor. hehehe

    RăspundețiȘtergere