duminică, 24 octombrie 2010

Panna Cotta


 Panna cotta este un desert supersavuros, ce se prepara rapid si e pe placul tuturor. Parere unanima:))

 Dar sa vedem cum preparam aceasta cremosenie.

Ingrendiente:
425 ml frisca lichida,
75 ml lapte,
6 foi gelatina,
100 gr zahar ( 10 pastile indulcitor )
1 plic zahar vanilat

Mod de preparare:

Gelatina se pune in apa rece.
In acest timp, intr-un vas de care nu se prinde, incalzim frisca, laptele si zaharul pana ajunge la punctul de fierbere. 
In acest moment, dam vasul deoparte si adaugam gelatina bine scursa si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. 
Turnam in forme sau cesti si dam la frigider sa se intareasca.

Mod de servire:

Inainte de a rasturna Panna Cotta pe farfurie, se pun formele intr-o tava cu apa calda pentru 5 minute, se sterg si se rastoarna dupa care se orneaza cu topping de ciocolata


 si se savureaza


A rezistat mai multe ore doar pentru ca am facut-o inainte de culcare.

S-aveti pofta!

4 comentarii:

  1. Buna...vroiam sa'ti spun ca e super bun desertul asta...se aseamana foarte mult cu budinca doar ca e mai gustos si mai fin...asa mi s-a parut mie...si foarte aromat...merita sa-l incercati!
    pacat ca a fost putin...

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna pisi,te-ai asezat la comentarii? A fost putin ca de proba. Reteta e chiar pe placul meu. Rapid si bun si nici nu te incurci in ingrendiente. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai vreau...:((((...doamne ce buna e...

    RăspundețiȘtergere
  4. Imediat se face. La ce ora ajungi?

    RăspundețiȘtergere