sâmbătă, 9 octombrie 2010

Aripioare crocante

 Hmm, ce placere sa rontai aripioare bine facute cand te aduni cu prietenii la o bere si un film bun sau o canasta!  
Ce pacat, nici film, nici canasta, nici prieteni pe-aproape, dar am o bericica in frigi ( fara alcool bineinteles ) asa ca ii fac vant cu niste aripioare si visez la vremuri de altadata.

Ingrendiente:
10 aripioare de pui, 2-3 dinti usturoi pisat, sare, piper, cimbru, 2 linguri de vin alb, 2 linguri ulei de masline, faina si/sau pesmet.


Mod de preparare:
Aripioarele se curata de oarece pufuri, se taie in doua, se spala  si se usuca cu prosop de hartie. 
Se marineaza 1 ora sau chiar o zi, in amestecul ingrendientelor de mai sus.
Se dau aripioarele prin faina sau pesmet si se prajesc intr-o tigaie cu mult ulei incins si la foc iute.


Cand sunt rumenite se scot pe un platou acoperit cu hartie absorbanta pentru a elimina excesul de ulei. 
Se servesc ca aperitiv sau insotite de salate, ketchup, cartofi pai, etc  
Si neaparat o bericica rece.
S-aveti pofta!

4 comentarii:

  1. Chiar ca merg de minune cu o bericica...asa crocantele si saratele..mi le si imaginez....cat de bune sunt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar, dispar ca prin minune, mai ales cu cei dragi alaturi. Probat. Pupicei

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu cine le poate rezista!!!!!...

    RăspundețiȘtergere
  4. Deocamdata nimeni. Mai trecem pe la dieta din cand in cand si asa rezistam.

    RăspundețiȘtergere