Piftelutele sau chiftelele sunt o mancare mereu prezenta, cand avem carne tocata la indemana.
De obicei ele se prajesc in ulei fierbinte, dar exista si modalitatea de a le coace in cuptor.
In acest fel eliminam partea de grasime care se absoarbe prin prajire, facem economie de ulei si nu necesita efortul de a sta in picioare langa tigaie.
Ingrendiente:
1/2 kg carne tocata amestec din porc si vita, 1 ceapa tocata fin, 1 ou, 3 catei usturoi pisati, 3 felii paine muiata in lapte si stoarse bine, 3 linguri patrunjel tocat fin, 1 lingura marar tocat fin, 1 praf cimbru uscat, sare, piper dupa gust.
Pesmet optional.
Mod de preparare:
Intr-un bol se amesteca bine toate ingrendientele, apoi cu mana trecuta prin apa rece se formeaza bile care se aseaza pe o tava tapetata cu folie de aluminiu.
Dupa preferinta se pot tavali prin pesmet.
Se dau la cuptor la foc mediu pana sunt gata.
S-aveti pofta!
Sunt faine ca nu sunt prajite in ulei si ies la fel de bune...merg super langa un piure...
RăspundețiȘtergereMai sanatoase ca iese grasimea din ele. Intr-adevar un piure merge foarte bine ca garnitura, dar si in alte combinatii.
RăspundețiȘtergere