Ingrendiente:
6-8 ardei grasi, ulei, 2-3 cepe potrivite, 4 morcovi rasi, 1/2 kg carne de porc, 100 gr orez, 2 oua, patrunjel, marar, cimbru, piper, sare, 3-4 rosii, 400 gr. suc de rosii sau bulion.
Optional smantana.
Ardeii se spala, se taie capacul, se scot semintele cu o lingurita pentru a nu rupe ardeii si se lasa la scurs.
Umplutura:
Intr-o tigaie adanca si incapatoare se undeste ceapa tocata marunt, morcovii rasi, carnea, orezul spalat in prealabil. Se da deoparte si se adauga patrunjelul si mararul tocate fin, un praf de cimbru, piper, sare dupa gust. Se lasa sa se racoreasca si se amesteca ouale batute putin. Se omogenizeaza bine.
Montarea ardeilor:
Se umplu ardeii punandu-le capace din felii de rosii.
Se aseaza intr-o cratita sau vas de lut sau yena ce se preteaza la cuptor.
Sucul de rosii sau bulionul se amesteca cu apa si se toarna peste ardei cat sa-i acopere.
Se introduc in cuptor cu capac sau folie de aluminiu deasupra si se lasa la foc mediu cca. 1 ora.
Trebuie supravegheati sa nu scada sosul prea mult si sa se arda.
La fel se pot pregati: rosii umplute, dovlecei umpluti.
Cei ce prefera ciupercile sau pentru perioada postului, se poate inlocui carnea cu ciuperci.
Se servesc de preferinta calzi si stropiti cu smantana.
S-aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu