Bine v-am gasit!
Musacaua este o mancare specifica Greciei, dar si tarilor arabe si preluata de-a lungul anilor si de romani.
De-a lungul istoriei gastronomice, musacaua a suferit diverse transformari adoptand diferite combinatii de carne tocata cu cartofi, vinete, morcovi, paste, ciuperci, etc., cu adaosuri de smantana si/sau bechamel.
Musacaua pe care v-o propun astazi este una simpla din care am omis adaugarea bechamelului in idea ca pastele deja contin destule glucide.
Ingrendiente:
1 kg carne tocata ( de porc, vita sau pui/curcan, dupa gust ), 1 kg paste, 4 oua, 2 cepe, 3 catei de usturoi, 100 ml pasta de tomate, sare, patrunjel, marar, telina frunze tocate marunt, piper, cimbru, rozmarin, dupa gust, 3 linguri ulei, cascaval ras pentru gratinat.
Mod de preparare:
Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu o lingura sare.
Se amesteca sa nu se prinda si se fierb timp de 10 minute.
Se spala sub jet de apa, apoi se lasa la scurs in strecuratoare.
Intr-o tigaie incapatoare, se caleste ceapa tocata marunt, se adauga pasta de tomate si mirodeniile.
Se omogenizeaza, se sareaza dupa gust, se adauga usturoiul tocat marunt si se fierbe pana este carnea patrunsa bine, in jur de 15 minute.
O tava cu peretii inalti si unsa cu unt, se acopera cu jumatate din pastele fierte.
Deasupra se aseaza cu o lingura, carnea,
apoi se acopera cu pastele ramase.
Se bat ouale cu un praf de sare si se toarna deasupra in mod uniform.
Deasupra se pun bucatele de unt
si se introduce tava in cuptorul incalzit la 170 grade C, pana se rumeneste usor musacaua, cca. 45 minute.
Cand e rumena, se scoate si se presara cascavalul ras pe toata suprafata.
Se introduce din nou in cuptor si se lasa la gratinat 5 minute.
Se scoate si se serveste calda.
S-aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu