Bine v-am gasit!
Pentru acest weekend am pregatit un tort superciocolatos plin de arome si gusturi.
Blatul este preparat cu cacao, umplut cu crema ganache si crema de cocos, capsuni si insiropat cu sirop de ghimbir.
Un deliciuuuuu!
Un deliciuuuuu!
Ingrendiente blat:
7 oua, 210 gr zahar, un praf sare, 1 zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 3 linguri cacao.
Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul, sarea si zaharul vanilat, pana obtinem o crema densa.
Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si se omogenizeaza cu o lingura, usor de jos in sus.
Se incearca cu scobitoarea.
Cand e gata se lasa 5 minute sa se racoreasca, apoi se rastoarna pe un gratar si se lasa complet la racit.
Ingrendiente crema ganache:
Mod preparare ganache:
Intr-un vas pe bain Marie, se toarna frisca lichida, se incalzeste, apoi se adauga ciocolata bucati.
Ingrendiente crema de nuca de cocos:
400 ml lapte, 75 gr zahar, 175 gr fulgi nuca de cocos, 40 gr amidon alimentar, 30 gr unt.
Mod de preparare:
Intr-un vas pe foc se amesteca 300 ml lapte cu zaharul.
Se adauga nuca de cocos, se amesteca cateva minute,
apoi se adauga amidonul desfacut in restul de lapte.
apoi se adauga amidonul desfacut in restul de lapte.
Se lasa la racorit.
Montarea tortului:
Se insiropeaza primul blat, se acopera cu crema de cocos
si deasupra se aseaza capsunile taiate felii.
Se aseaza al doilea blat, se insiropeaza, se aseaza alt rand de felii de capsuni si se acopera cu restul de crema ganache.
S-aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu