duminică, 26 ianuarie 2014

Tort “Chocococo” cu capsuni




Bine v-am gasit!

Pentru acest weekend am pregatit un tort superciocolatos plin de arome si gusturi.

Blatul este preparat cu cacao, umplut cu crema ganache si crema de cocos, capsuni si insiropat cu sirop de ghimbir.
Un deliciuuuuu!

Ingrendiente blat:

7 oua, 210 gr zahar, un praf sare, 1 zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 3 linguri cacao.




Mod de preparare blat:

acelasi blat fara cacao, il aveti : aici

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul, sarea si zaharul vanilat, pana obtinem o crema densa.

Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si se omogenizeaza cu o lingura, usor de jos in sus.

Compozitia se toarna in tava tapetata si se coace la 180 grade C, pana este gata.




Se incearca cu scobitoarea.
Cand e gata se lasa 5 minute sa se racoreasca, apoi se rastoarna pe un gratar si se lasa complet la racit.

Ingrendiente crema ganache:

400 ml frisca lichida, 400 gr ciocolata




Mod preparare ganache:

Intr-un vas pe bain Marie, se toarna frisca lichida, se incalzeste, apoi se adauga ciocolata bucati.

 


Se amesteca pana ciocolata se topeste, se omogenizeaza si se da la rece.





Cand s-a racit se mixeaza pana obtinem o crema pufoasa.




Ingrendiente crema de nuca de cocos:
400 ml lapte, 75 gr zahar, 175 gr fulgi nuca de cocos, 40 gr amidon alimentar, 30 gr unt.




Mod de preparare:

Intr-un vas pe foc se amesteca 300 ml lapte cu zaharul.
Se adauga nuca de cocos, se amesteca cateva minute, 




apoi se adauga amidonul desfacut in restul de lapte.
Se fierbe 5 minute amestecand mereu, se da deoparte, se adauga untul si se omogenizeaza.




Se lasa la racorit.

Montarea tortului:

Blatul se taie in doua pe orizontala.




Se insiropeaza primul blat, se acopera cu crema de cocos 




si deasupra se aseaza capsunile taiate felii.



 
Peste capsuni se pune un strat de crema ganache.



Se aseaza al doilea blat, se insiropeaza, se aseaza alt rand de felii de capsuni  si se acopera cu restul de crema ganache.




Se orneaza dupa preferinta si se da la frigider.

Si aici o felie pentru voi!



S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu