sâmbătă, 11 ianuarie 2014

Somon cu sos de praz



Bine v-am gasit!

Suntem in weekend, deci trebuie sa ne relaxam si sa papam ceva bun si usor de preparat.

Somonul la gratar mie personal mi se pare prea sec si de aceea am decis de aceasta data sa-l prepar pane.

Dar pentru mai multa savoare l-am acompaniat de un sos
preparat din cateva ingrendiente ce le aveam la indemana.
Cum noua ne-a placut foarte mult, va impartasesc si voua, poate doriti sa incercati.

Ingrendiente:

Somon felii, 3 oua, faina, pesmet, sare. 

Ulei pentru prajit.




Ingrendiente sos:

1 praz partea alba, 3 catei de usturoi, 1 lamaie, 2 iaurturi (250 gr), sare, un praf cimbru, 2 linguri ulei de masline extravirgin.



Mod de preparare:

Feliile de somon se spala, se scurg si se presoara cu putina sare pe ambele parti.
Din oua, un praf de sare si faina se prepara o compozitie ca pentru clatite. Intr-o alta farfurie se pune pesmetul.



Intr-o tigaie, se incinge uleiul si se prajeste somonul trecut prin compozitia de ou si apoi prin pesmet. 
Cand e rumen pe ambele parti, se scoate si se aseaza pe o farfurie cu hartie absorbanta.

Sosul:

Toate ingrendientele curatate si spalate (lamaia intreaga), se introduc in blender si se macereaza pana obtinem un sos fin.




Se serveste pestele acompaniat de acest sos.



S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu