marți, 8 iulie 2014

Musaca de paste cu carne si sos bechamel



Bine v-am gasit!

Astazi va invit la o portie de musaca. 
Este o mancare usor de preparat si gustoasa, care poate fi servita la pranz sau cina.
In compozitia de carne se mai pot adauga dupa gust si alte ingrendiente.
Eu de aceasta data am facut-o cat se poate de simpla, dupa cum va voi explica in continuare:

Ingrendiente:

1/2 kg carne tocata, 1 pahar vin alb, 200 gr paste, 1 ceapa, 40 gr unt, 40 gr faina, 1 litru lapte, sare, piper dupa gust.

Mod de preparare:

Pastele se fierb dupa instructiunile de pe pachet, in apa fierbinte, cu 1 lingura sare si o lingura ulei.
Cand fierbe apa se adauga pastele.
Se scot, se spala sub jet de apa si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.


Ceapa taiata marunt se caleste in 2 linguri ulei, se adauga carnea si se amesteca. 
Se adauga vinul si se lasa la inabusit pana se evapora lichidul. 
Se inchide focul si se lasa la racit.

Se prepara sosul bechamel: 
intr-un vas se topeste untul, se adauga faina si un praf de sare si se amesteca rapid. 
Se ia de pe foc si se adauga laptele rece amestecand cu un tel pana se obtine o pasta fina ca de clatite. 
Se pune din nou pe foc mic amestecand mereu sa nu se prinda si sa nu faca cocoloase. 
De preferat este sa obtinem un sos de consistenta medie, adica nici gros, dar nici prea lichid.

Intr-o tava pentru cuptor unsa cu unt, se aseaza un strat de paste, deasupra se acopera cu sos, se aseaza apoi un rand de carne. 


Se mai repeta odata operatia la urma acoperind cu sos.


Se da la cuptor pentru cca 30 minute, se lasa un pic la racit, 


apoi se serveste optional cu smantana si patrunjel tocat deasupra.


S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu