vineri, 29 noiembrie 2013

Rulada cu nutella si nuci/ Brazo de gitano




Bine v-am gasit !

Subiectul de azi este aceasta minunata rulada cu nutella si nuci.
Nu va faceti griji, este foarte usor de preparat si la final va ve-ti linge degetele :))
 
Din acest aluat se pot face deasemenea pancake/clatite americane.


Ingrendiente foaie:

4 oua, 100 gr zahar, 200 gr faina ( o cana ), 2 linguri miere, 1 lingurita praf de copt, 4 linguri apa calda, 1 praf sare, arome.

Umplutura: 

200 gr nutella, 1 pahar nuci macinate.

Glazura:

50 gr ciocolata, 3-4 linguri smantana.




Mod de preparare:

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga cate putin faina, mierea, praful de copt dizolvat in apa, sarea.

Compozitia se da la frigider pentru 30 minute.

Intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia si se niveleaza.
Se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la 180 grade C, pentru 10 min.

Atentie, se coace foarte repede.



Se scoate cu tot cu hartie de pe tava si se ruleaza.



Se lasa sa se racoreasca, apoi cu grija se indeparteaza hartia de pe blat dar se lasa sub blat.
Se unge cu nutella si se presara deasupra nuca.




Se ruleaza din nou blatul, dar fara hartie, doar ne ajutam de ea si se infasoara in alta hartie sau folie, apoi se da la congelator pentru 1 ora.

Ciocolata impreuna cu smantana, se topeste intr-un bol, pe bain marie, se omogenizeaza si se acopera rulada.
Deasupra se presara nuci macinate.




Se poate glazura cu ciocolata alba, alte creme, frisca sau zahar pudra.

S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu