Legumele conservate in casa sunt o modalitate de a avea la indemana pe timpul iernii, tot felul de garnituri la mancarurile principale.
O imensitate de retete ne vin in ajutor, daca dedicam un pic din timpul nostru, pentru a le prepara si a le depozita in camarile noastre.
Astazi va aduc in atentie aceasta reteta pe care eu o prepar de multi ani si care ne place mult pe langa alte conserve si muraturi.
Se serveste ca garnitura la fripturi, cartofi, ochiuri, etc.
Sper sa va placa si sa aplicati idea.
Ingrendiente:
60 gogosari, cu 1 borcan de 800 gr se masoara urmatoarele:
bulion sau rosii din care preparam suc, otet, ulei, zahar, 500 ml apa, foi dafin, sare, piper dupa gust.
Intr-un vas incapator se introduc toate ingrendientele (fara gogosari) si se da un clocot.
Gogosarii spalati si curatati se taie fideluta si se introduc in sosul fiert.
Se dau un clocot, apoi cu o lingura se pun fierbinti cu tot cu sos, in borcane dinainte pregatite.
Se capseaza borcanele si se aseaza cu fata in jos pe o tava.
Se acopera borcanele cu ceva gros, pentru a se raci lent si dupa o zi se depoziteaza in locuri special amenajate.
Deasemenea se pot introduce intr-un vas larg cu apa, pe fundul caruia punem un prosop si introducem in cuptor.
Apa trebuie sa fie pana la jumatatea vasului, iar borcanele in pozitie normala, cu capacul in sus.
Se fierb 20 de minute, apoi se inchide focul si se lasa la racit in vas.
Deasemenea se pot introduce intr-un vas larg cu apa, pe fundul caruia punem un prosop si introducem in cuptor.
Apa trebuie sa fie pana la jumatatea vasului, iar borcanele in pozitie normala, cu capacul in sus.
Se fierb 20 de minute, apoi se inchide focul si se lasa la racit in vas.
S-aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu