sâmbătă, 16 noiembrie 2013

Prajitura "Bajadera"



Bine v-am gasit!


Astazi va invit la o prajitura foarte buna si inedita.
Aceasta prajitura isi are originile in Croatia si este ruda, ca sa zic asa cu salamul de biscuiti, dar mult superioara si ca gust si ca aspect.

Foarte simplu de preparat, nu necesita coacere, asa incat pe timpul verii cand e canicula, o puteti face fara problema de a supraincalzi bucataria.

Cand am facut prima data aceasta prajitura,  textura compozitiei, mi-a dat senzatia ca rezultatul va fi o gramada de firimituri...dar surpriza a fost foarte placuta, cand am constatat ca are o textura foarte consistenta.

Dar sa va explic cum se prepara:

Ingrendiente:

300 gr zahar, 150 ml apa, 1 lingura zahar vanilat sau esenta de vanilie, 150 gr nuci macinate, 250 gr biscuiti "obisnuiti" sau "petit beurre"(sau resturi de prajituri fara crema si in completare biscuiti), 150 gr unt, 1 lingura cacao.

Pentru glazura:

100 gr ciocolata, 3 linguri frisca lichida, 1 lingura ulei.
 

Mod de preparare:

Intr-un vas incapator, se fierb 10 minute, apa cu zaharul. 



Se adauga nucile, se amesteca si se mai lasa 2 minute pe foc mic.


Se da deoparte si se adauga biscuitii macinati.
Se amesteca bine, se adauga untul si vanilia, omogenizand bine.


Intr-o tava sau cutie, tapetata cu folie alimentara, se pune jumatate din compozitie, se uniformizeaza si se preseaza intr-un strat egal.


Cealalta jumatate, se amesteca bine cu cacao si se aseaza peste partea alba.


Se uniformizeaza si se preseaza bine, apoi se da la frigider pentru cel putin 1 ora.

Se prepara glazura:

Intr-un vas pe bain marie, se topeste ciocolata bucati,impreuna cu frisca si uleiul.


Se omogenizeaza si se lasa la racorit.


Se scoate prajitura din cutie/tava, rasturnand-o pe o alta tava.


Deasupra se intinde glazura si se uniformizeaza.
Se da la frigider sa se intareasca glazura, apoi se taie cu un cutit cu lama subtire si se serveste.


S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu