vineri, 8 noiembrie 2013

Tort "Real Cioco"




Bine v-am gasit!

Astazi este sarbatoarea Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril.
Le urez "La multi ani" celor ce isi serbeaza ziua de nume
si va invit la o felie de tort.


 Ingrendiente:

Blat: 
5 oua, 200 gr zahar, 100 ml ulei, 100 ml apa gazoasa, 250 gr faina, 1 praf de copt, esenta de vanilie.
Crema: 
100 gr unt, 2 plicuri budinca, unul de ciocolata si unul de vanilie sau dupa preferinta.
Nuca taiata/rupta bucati.

Sirop:
2 linguri de cafea instant, 100 ml apa calda, 1 lingura de zahar.




Mod de preparare:

Blatul: albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul, se adauga galbenusurile frecate cu uleiul, apa, faina , praful de copt si esenta de vanilie. 

Se toarna intr-o tava rotunda, tapetata si se coace la 180 grade C, pentru cca. 45 minute.




Cand s-a copt se rastoarna pe un gratar si se lasa la racit.




Se taie in 4 blaturi.




Cremele: se prepara separat dupa instructiunile de pe plic.
Se dau deoparte si se adauga la fiecare crema cate 50 gr unt si se omogenizeaza.
Eu am mai adaugat cacao si am amestecat cremele, sa fie mai ciocolatos.


Pentru insiropat blaturile, se amesteca 2 linguri de cafea instant cu 100 ml apa calda si 1 lingura de zahar.



Se insiropeaza primul blat, peste care se intinde  o parte din crema, apoi se presara nuca rupta bucatele mici.



Se repeta cu celelalte blaturi la fel. 
Deasupra se acopera cu un strat de crema si se spriteaza moturi de ciocolata si nuca pe margini.



Si sectiunea, care e super yammy...



S-aveti pofta?

Un comentariu: