duminică, 27 octombrie 2013

Tort cu mere si glazura de ciocolata





Bine v-am gasit din nou!

Astazi ne vom indulci cu un tortulet buuun si usor de preparat.
Reteta de baza este de la, "prajitura cu mere", pe care o folosesc de cate ori am surplus de mere.

Pentru a-i da un look nou, am cosmetizat un pic reteta si asa a rezultat acest tortulet, care a fost primit si consumat cu mare placere.

Ingrendiente:

4 oua, 4 mere, 2 cani faina ( 400 gr ), 2 cani zahar, coaja rasa de portocala/lamaie, vanilie sau rom, 1 praf sare, 1 plic praf de copt.

 Pentru decorat:

100 gr ciocolata neagra, 200 ml frisca lichida sau lapte si 50 gr ciocolata alba (optional).




Preparare:

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga cate putin, zaharul. 
Se continua mixand pana se incorporeaza bine, apoi se adauga galbenusurile.



Se adaugacate putin, faina cu praful de copt, sarea si aromele.




Se toarna compozitia intr-o tava rotunda cu peretii detasabili (indicat), tapetata si deasupra se aseaza merele curatate si taiate felii sau cubulete.




Se coace la 180 grade C, timp de cca. 40 minute. 
Depinde de fiecare cuptor, dar cel mai indicat este sa se faca testul cu scobitoarea.

Glazura:

In acest timp se topeste pe bainmarie, ciocolata impreuna cu frisca lichida/laptele.




Se omogenizeaza bine si se imbraca tortul racit.





Deasupra l-am ornat cu ciocolata alba topita impreuna cu putin lapte.




S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu