luni, 14 octombrie 2013

Melcisori cu nuca si cacao





Astazi avem la desert, acesti deliciosi si fragezi melcisori, care se prepara foarte usor 
chiar si de incepatoarele sau incepatorii intr-ale bucatariei. 

Acest aluat se poate folosi pentru cornuri, rulouri, placinte, etc,
 cu diverse umpluturi dupa preferinta.
Este foarte simplu de preparat si se poate pastra 2-3 zile la frigider, fara probleme.


Ingrendiente aluat:


500 gr faina, 250 gr smantana, 250 gr margarina, un praf sare.




Mod de preparare aluat:

Intr-un castron se amesteca cu o lingura de lemn, smantana, margarina moale si sarea.




Se framanta pana se omogenizeaza bine si obtinem un aluat elastic.
Nu se lipeste de maini dar daca vi se pare prea moale se poate adauga faina pana se obtine o structura
destul de ferma.


Se inveleste in folie de plastic si se da la frigider pana a doua zi..






Se poate folosi pana intr-o perioada de 4 zile.


Umplutura:


200 gr nuci macinate, 100 gr zahar, 50 gr cacao, 3 albusuri, esenta de rom si razatura de portocale.

Se bat spuma albusurile cu zaharul, se adauga pe rand, esenta si razatura de portocale, cacaoa, apoi nucile.



Mod de preparare:


Se scoate o bucata de aluat din frigider si se intinde in foaie subtire, un dreptunghi.
Deasupra se intinde umplutura, pe toata suprafata si se ruleaza.






Se da la frigider pentru 30 minute, pentru a se intari ruloul.
Se scoate si se taie felii groase de 1-2 degete.






Se aseaza culcate in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu galbenus amestecat cu o lingura lapte.





Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru cca 45 minute.


Se scot si se pudreaza cu zahar farin.
Si aici sectiunea:






S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu