marți, 29 iulie 2014

Dulceata de capsuni




Bine v-am gasit!

Astazi va invit la o dulceata!

Un alt sortiment care face parte din lista preferatelor, este si cea de capsuni, chiar daca in copilarie n-o suportam datorita semintelor (!?). 
Asa ca de cate  ori am o cantitate mai mare de capsuni, comit dulceata :)) 
Atat de aromata si savuroasa, o poti servi la micul dejun, gustare sau prajituri.

Ingrendiente:

2 kg capsuni curatate si taiate jumatati, 2 kg zahar, zeama de la o lamaie, apa.

Mod de preparare:

Intr-un vas incapator se fierbe zaharul cu apa cat sa-l cuprinda.
Dupa 2-3 clocote, se adauga capsunile si zeama de lamaie, se amesteca si se lasa la foc mic pana siropul este legat. 
Se aduna din cand in cand spuma si se sterge marginea vasului cu un penson umed.



Se incearca picurand putin sirop pe o farfurioara.
Daca acesta dupa 5 minute nu curge, putem inchide focul.



Turnam dulceata in borcane curate si uscate, dinainte pregatite,
Capsam borcanele si le asezam cu capacul in jos pe o suprafata plana.
Le acoperim bine cu ceva gros si le lasam sa se raceasca pana a doua zi, apoi le asezam in camara.

Si un mic dejun cu dulceata de capsuni si paine proaspata:



S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu