Bine v-am gasit!
Checul, este una din prajiturile cele mai raspandite si simplu de preparat.
Checul, este una din prajiturile cele mai raspandite si simplu de preparat.
Fie ca e simplu, cu cacao, stafide, nuci ori alte adaosuri, acesta ramane dulcele de baza care ne scoate din impas in orice ocazie.
Reteta de astazi este una foarte usoara si la indemana oricui.
Nu necesita multe cunostinte culinare si cat ai clipi e gata pregatit pentru a fi servit.
Este un chec foarte bun si pufos pe care copilul meu drag il adora si eu il
pregatesc in diverse forme si combinatii.
Nu necesita multe cunostinte culinare si cat ai clipi e gata pregatit pentru a fi servit.
Este un chec foarte bun si pufos pe care copilul meu drag il adora si eu il
pregatesc in diverse forme si combinatii.
Dar sa purcedem la treaba!
Ingrendiente:
6 oua, 250 gr zahar, 1 praf sare, 1 zahar vanilat, 1 lingurita esenta de rom, 15 linguri ulei,
250 gr faina, 1 praf de copt, 2 linguri cacao neagra, alune maruntite, nuci, migdale, optional.
250 gr faina, 1 praf de copt, 2 linguri cacao neagra, alune maruntite, nuci, migdale, optional.
Albusurile se bat spuma, se adauga sarea, zaharul cate putin si vanilia
Se continua mixarea pana zaharul e dizolvat.
Aceasta compozitie se toarna cate putin peste albusuri amestecand usor cu o lingura pana la
completa incorporare.
completa incorporare.
Jumatate din compozitie se toarna in tava tapetata.
Cealalta jumatate se amesteca cu cacao.
Cele doua compozitii se pot amesteca cu o furculita, pentru a obtine o textura marmorata.
Dupa imaginatia si rabdarea fiecaruia se pot obtine diverse modele de sectiune.
Deasupra se aseaza migdale maruntite.
Deasupra se aseaza migdale maruntite.
Se coace la 180 grade C, pentru cca. 40 minute.
Indicat este sa se faca testul scobitorii.
Cand e gata se lasa cateva minute in tava, apoi se rastoarna pe un gratar sa se raceasca
complet, apoi se poate taia si servi.
O felie pentru voi:
complet, apoi se poate taia si servi.
O felie pentru voi:
S-aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu