duminică, 22 iunie 2014

Guguluf marmorat




Bine v-am gasit!

Checul, este una din prajiturile cele mai raspandite si simplu de preparat.
Fie ca e simplu, cu cacao, stafide, nuci ori alte adaosuri, acesta ramane dulcele de baza care ne scoate din impas in orice ocazie.

Reteta de astazi este una foarte usoara si la indemana oricui. 
Nu necesita multe cunostinte culinare si cat ai clipi e gata pregatit pentru a fi servit.
Este un chec  foarte bun si pufos pe care copilul  meu drag il adora si eu il 
pregatesc in diverse forme si combinatii.
Dar sa purcedem la treaba!

Ingrendiente:

6 oua, 250 gr zahar, 1 praf sare, 1 zahar vanilat, 1 lingurita esenta de rom, 15 linguri ulei, 
250 gr faina, 1 praf de copt, 2 linguri cacao neagra, alune maruntite, nuci, migdale, optional.


Mod de preparare:

Albusurile se separa de galbenusuri. 



Albusurile se bat spuma, se adauga sarea, zaharul cate putin si vanilia  
Se continua mixarea pana zaharul e dizolvat.

Galbenusurile se mixeaza cu ulei, turnand cate putin pana se incorporeaza tot.



Aceasta compozitie se toarna cate putin peste albusuri amestecand usor cu o lingura pana la 
completa incorporare.



Adaugam faina amestecata cu praful de copt si incorporam usor cu o lingura.



Jumatate din compozitie se toarna in tava tapetata.
Cealalta jumatate se amesteca cu cacao.


Se toarna peste compozitia alba.



Cele doua compozitii se pot amesteca cu o furculita, pentru a obtine o textura marmorata.
Dupa imaginatia si rabdarea fiecaruia se pot obtine diverse modele de sectiune.

Deasupra se aseaza migdale maruntite.
Se coace la 180 grade C, pentru cca. 40 minute.
Indicat este sa se faca testul scobitorii.
Cand e gata se lasa cateva minute in tava, apoi se rastoarna pe un gratar sa se raceasca 
complet, apoi se poate taia si servi.

O felie pentru voi:



S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu