luni, 2 iunie 2014

Tort Cappuccino





Acesta a fost tortuletul meu aniversar din acest an, pregatit dintr-un blat Amandina si o crema fondant cu cappuccino.

Crema a fost un experiment, dar cert este ca a iesit foarte buna, aromata si fara acel gust de unt pe care majoritatea nu-l suporta.
Il recomand cu caldura, dar tinut la frigider :))
  
Ingrendiente blat:

5 oua, 150 gr zahar, 150 gr faina, 1 plic praf de copt, 1 praf sare, 1 esenta vanilie, 4 linguri cacao.


 
Galbenusurile se mixeaza cu spuma impreuna cu zaharul. 
  


Albusurile spuma 
  


se amesteca in galbenusuri cu o lingura, apoi se incorporeaza faina amestecata in prealabil cu praful de copt, sarea, cacao si vanilia.
  


Se omogenizeaza usor, apoi se toarna in tava tapetata cu hartie sau unsa si pudrata cu faina.
  


Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C, 30-40 minute.
Se incearca cu scobitoarea si cand e gata se scoate si se lasa la racit complet inainte de al taia.

Ingrendiente crema:

Crema este un amestec de fondant cu unt si frisca.
300 gr zahar, apa, 1 lingura miere, 1 lingura zeama de lamaie.
 3 plicuri cappuccino, 250 gr unt, 250 ml frisca lichida.



Mod de preparare:

Zaharul cu apa cat sa-l umezeasca, se fierbe, stergand mereu peretii vasului cu un penson umed.
Se picureste un pic de sirop intr.-un pahar cu apa rece si daca se formeaza o bobita, siropul e gata.




Se ia de pe foc si se adauga mierea si zeama de lamaie, apoi se toarna intr-un castron de inox, care a fost racit in congelator.
Se mixeaza fondantul, pana devine ca un serbet.
Se adauga apoi untul moale ( la temperatura camerei, nu topit ) si se mixeaza.
Se adauga cappuccino dizolvat in 2 linguri apa calda, se omogenizeaza si se da la rece pentru o ora.
Se bate frisca spuma si se amesteca usor cu o spatula, in crema, apoi se da la rece.

Ingrendiente sirop:

150 gr zahar, 250 ml apa, 1 lingura coaja de porocala rasa.

Se fierbe un sirop destul de consistent si se lasa la racit.

Ingrendiente glazura:

250 ml frisca lichida, 2 tablete de ciocolata neagra.

Frisca se incalzeste la mw sau pe bm (fara a fierbe), apoi se adauga ciocolata rupta bucati.
Se omogenizeaza cu o spatula.

Asamblare tort:

Se taie blatul in doua parti egale, pe orizontala.
Se insiropeaza primul blat, se acopera cu toata crema, se acopera cu cel de-al doilea blat si se da la rece pentru cel putin 30 de minute.

Se scoate tortul din frigider, se finiseaza marginile si se toarna deasupra glazura dinainte pregatita.

Se tine la frigider, pana in momentul servirii.




S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu