vineri, 9 august 2013

Baklava sau sarailii - reteta foi de casa





Bine v-am gasit!


Astazi va aduc reteta foilor de baklava sau sarailii, pentru cine doreste sa le prepare in 

casa.

Pentru intinderea foilor sunt necesare: o merendea, un fel de sucitor, dar e ca o vergea mai 

lunga de grosimea unui deget, aproximativ.


Ingrendiente foi:


1 kg faina, 2 oua, ½ litru apa, 1 lingurita sare, 3 lingurite otet, 3 lingurite ulei.



Preparare:


Intr-un bol se cerne faina si in mijloc se pun toate ingrendientele.




Se framanta un aluat destul de tare, care se lasa acoperit 30 de minute sa se aseze, apoi se 

imparte in 10-14 bucati egale. 

Depinde de marimea tavii.




 
Pe o planseta cu faina sau amidon, se aplasteaza fiecare bucata de aluat, 






apoi se intinde fiecare foaie cat mai subtire posibil..

Se presara mereucu amidon, pentru a nu se lipi de masa sau merendea si pentru a putea 

intinde foaia cat mai subtire posibil. 




Aluatul se lucreaza foarte usor, dar aveti nevoie de o suprafata mare, pentru a putea 

manevra usor foile.

Eu nu prea am avut spatiu si nici merendea,  dar asta e modul de lucru.

Pe masura ce se intind, se aseaza in tava, se taie surplusul de pe margini si se procedeaza la 

umplerea baklavalei.




Cu cat sunt foile mai subtiri, cu atat mai buna va iesi baklavaua.

Daca ati citit pana aici, cred ca vreti sa preparati si o baklava, nu doar foile.


S-aveti pofta!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu