joi, 22 noiembrie 2012

Anghinare cu sos romanesc/Alcachofa en salsa rumana






Anghinarea este o leguma foarte benefica asupra organismului.
Consumul acestei legume, scade colesterolul, ajuta la digestie, detoxifica organismul, reduce riscul bolilor de inima si multe alte beneficii.

Se poate consuma in diverse moduri.
O reteta delicioasa este si cea de astazi:

Alcachofa es una verdura muy beneficiosa para el cuerpo.  
El consumo de alcachofa, reduce el colesterol, ayuda a la digestión, desintoxica el cuerpo, reduce el riesgo de enfermedades del corazón y muchos otros beneficios.

Se puede consumir de diversas maneras.

Una deliciosa receta es esta de hoy:



Ingrendiente: 
7-8 buc. anghinare

7-8 buc alcachofa

Mod de preparare: 

Anghinarea se curata de frunzele de deasupra, de cotor, scurtand varfurile frunzelor cam de 2 cm, se spala si se fierbe in apa cu sare 30 minute.
Se scurge si se lasa in asteptare.


Se quita las ojas de enzima, cortando despues 2 cm mas o menos de la piesa de alcachofa. Las ojas y el troso con los picos se tira y la base se limpia bien y se cuece en agua poco salada 30 minutos.

Sosul romanesc 
Salsa rumana

Ingrendiente: 

1 lingura unt/margarina, 1 lingura faina, 1 ceapa, 1 pahar supa de carne, 1 pahar pasta de tomate, 1 lingurita sare, 1 pahar vin alb.


1 cucharada mantequilla/margarina, 1 cucharada harina, 1 cebolla, 1 vaso caldo de carne, 1 vaso tomate frito, 1 cucharadita sal, 1 vaso vino blanco.


Mod de preparare: 
Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga faina, sare, ceapa tocata marunt.
Cand s-au undit se adauga supa, se omogenizeaza.
Cand s-a legat se adauga pasta de tomate si vinul.
Se fierbe un pic, se adauga anghinarea si se lasa la fiert la foc mic 15 minute, agitand tigaia sa nu se prinda.
Se serveste fierbinte ca atare sau alaturi de friptura sau ce doriti.


En una sarten derrite la mantequilla, añade la harina, sal, cebolla bien picadita.
Se verte enzima el caldo revolviendo constantemente hasta que espese.
Añade la pasta de tomate frito y el vino y hierve un poquito.
Enzima se coloca las alcachofas dejandola 15 minuto a fuego minimo. 
Cuidado de no pegarse. 
Se sirve imediatamente como tal o acompañado de fritura, albondigas o patatas fritas.





S-aveti pofta!

Buen provecho!

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