luni, 12 noiembrie 2012

Beignets



Intalnesti de-a lungul si de-a latul pamantului sau internetului tot felul de retete, unele noi, altele vechi de cand lumea. Denumirea lor difera, nu numai de la tara la tara, ci si de la o regiune la alta.
Asa si cu aceste "beignets", care nu sunt altceva, decat gogosile noastre pe care le stim de mici copii si care se pot taia in orice forma dorim.

 Sunt aromate, pufoase si excelente pentru o gustare sau mic dejun alaturi de o cafea, lapte sau ceai. 



Ingrendiente: 

1/2 ceasca lapte, 1/4 ceasca apa, 1 lingura zahar, 1 ou, 1 lingura drojdie uscata sau 25 gr proaspata, 1/2 lingurita sare, 550 gr faina, esenta rom, vanilie, razatura de portocale/lamaie, ulei pentru prajit si zahar pudra pentru decor. 

Mod de preparare: 

Drojdia se desface in apa calduta. 
Se adauga laptele caldut, zaharul, oul, faina, sarea, esentele si se framanta pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. 

Se acopera vasul cu o folie de plastic si se lasa la crescut 1 ora.
Se intinde o foaie de cca 0,5 cm. 
Cu un pahar mai larg la gura sau cu alta forma se taie cercuri pe toata suprafata foii. 
Cu alta forma mai mica sau un pahar mic se taie in interior alt cerc. 

Gogosile se aseaza pe o alta suprafata si se lasa la crescut cel putin 30 minute pana isi dubleaza volumul.




Se prajesc pe ambele parti, intr-o tigaie cu mult ulei fierbinte. 
Se fac foarte repede, deci atentie sa nu se arda.




Cand sunt aurii la culoare se scot pe hartie absorbanta.




Se pudreaza cu zahar farin sau se servesc cu dulceata sau nutella.
Aici avem si in forma de minciunele.






S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu