Bine v-am gasit!
Pe aici pe unde ma aflu eu, nu prea vin colindatori.
Dar traditia noastra ne aminteste ca prin satele romanesti inca mai persista obiceiul de a darui micilor colindatori, nuci, mere si colaci.
Noua ne plac foarte mult, asa ca de cate ori fac paine si am mai mult aluat, impletesc si cativa colacei.
Ingrendiente:
cca. 1 kg faina, 1 lingurita sare, 25 gr drojdie, 2 linguri ulei, 300 ml apa calda
Mod de preparare:
Din ingrendientele de mai sus se framanta un aluat care se lasa la crescut intr-un loc ferit de curent, cca 1 ora.
Dupa ce a crescut, se imparte in bucati cat o portocala.
Din fiecare bucata se intinde un snur lung care se rasuceste in doua,
apoi se unesc capetele, inchizand in cerc.
Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se mai lasa un sfert de ora sa mai creasca, apoi se coc la 180 grade C, pana se rumenesc un pic.
Cum colaceii pentru Craciun se fac de post, nu i-am uns cu ou, dar dupa ce se scot din cuptor, se ung cu un pic de ulei.
Se consuma calzi sau reci, singurei sau acompaniati de mancare, lapte sau cafea.
S-aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu