joi, 19 decembrie 2013

Rulada cu ciuperci/ Empanada con setas



Bine v-am gasit?

Va invit astazi sa savurati aceasta placintica foarte simplu de preparat si foarte gustoasa, care se poate consuma atat calda cat si rece.

Aluat de placinta:

1/2 pahar ulei, 1 pahar vin alb, 1 lingurita rasa sare, faina cat cuprinde.

Se amesteca ingrendientele, se adauga faina si se framanta usor pana obtinem un aluat usor de intins si consistent.
Se da la rece pana la folosire.




Ingrendiente umplutura: 

1 praz, ciuperci champinion, 3 oua fierte tare, 10 masline mari fara samburi, 100 ml pasta de rosii, sare, 2-3 linguri ulei, cascaval ras.



Prazul curatat si spalat, se taie rondele subtiri, care se undesc in ulei incins, se adauga ciupercile spalate si taiate marunt.




 Dupa ce a scazut apa, se adauga maslinele taiate marunt, pasta de rosii, apoi ouale taiate marunt.






Se adauga sare si piper optional, dupa gust si se lasa la racit.

Din aluat, se intinde o foaie dreptunghiulara subtire sau doua, depinde de marimea tavii, peste care se rastoarna toata compozitia, acoperindu-se toata suprafata foii.




Se ruleaza si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Se  unge cu ou batut si se coace la 180 grade C, pana se rumeneste.
Cand este aproape gata se presara deasupra cascaval ras si se mai lasa un pic sa se gratineze.
Se scoate si se lasa la racit, apoi se serveste.





S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu