miercuri, 20 octombrie 2010

Crema de dovlecei


O reteta usoara si sanatoasa indicata pentru orice varsta.

Ingrendiente: 
1 ceapa, 3 dovlecei, 3 morcovi, 100 ml. smantana, sare. 
Optional ciuperci.

Mod de preparare:
2-3 dovlecei curatati de coaja si taiati felii groase, 1 ceapa curatata si taiata cuburi, 2-3 morcovi curatati si taiati felii groase, se pun la fiert cu putina apa. 
Dupa ce a fiert, aprox. 1/2 ora, se scurge zeama si legumele se paseaza cu blenderul. 
Se adauga la crema rezultata 100 ml smantana si se mai trage un clocot. 
Se adauga sare dupa gust si se serveste cu crutoane.
Optional se  pot adauga ciuperci taiate marunt si undite in putin ulei sau unt.

2 comentarii:

  1. Supa asta pare buna...nu stiu cum e dar avand in vedere ca imi plac supele crema...o voi incerca

    RăspundețiȘtergere
  2. Pisi, daca adaugi si ciupercute, sigur mananci 3 portii. Y no pasa nada, no te engorda. Pupicei

    RăspundețiȘtergere