miercuri, 29 decembrie 2010

Fursecuri Spitzbuben

Imi plac tare mult aceste fursecuri cu aerul lor de sarbatoare.
Sunt grozav de bune si se pot pastra mult timp intr-o cutie de carton sau metalica.


Ingrendiente:
150 gr unt moale, 50 gr zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 praf de sare, 1 ou, 350 gr faina, 1 lingurita cu varf praf de copt, 25 ml anis, 400 gr gem de capsuni sau ce preferati, 40 gr zahăr pudra pentru ornat

Mod de preparare:
Untul se freaca cu zahar, vanilie, sare, oul, faina plus praful de copt. 
Din aluatul obtinut se formeaza o bila, se inveleste in folie si se da 30 min la frigider.

Se scoate si se intinde o foaie de cca. 5 mm grosime. 
Se taie cu diferite forme.

La jumatate din formele obtinute li se taie mijlocul cu alte forme mai mici, rotunde, patrate, stelute, triunghiuri. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se dau la cuptor pentru 8-10 min, la 200 grade C.
Se scot si se lasa la racit pe un plan drept. 
Trebuie supravegheate ca se ard repede.

Se incalzeste putin gemul si se ung fursecurile fara gauri, iar deasupra lor se lipesc cele cu gauri. 
Se preseaza putin si se presara cu zahar pudra sa arate ca ninse.

Sunt de mare efect.
S-aveti pofta!

4 comentarii:

  1. frusecurile astea la cum arata te fac sa te gandesti numai la sarbatorile de iarna si la mos craciun...:)))

    si sunt si super gustoase si fragede....pana si mosul le poate manca...:))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici o problema, le faci cu alte forme si le poti savura si in timpul anului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Marina, sunt grozave aceste fursecuri si sunt preferatele mele. In timpul anului folosesc alte forme si adun kilograme cat incape. Glumesc, am noroc de un metabolism- Te pupi

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Anonim. si noua ne plac grozav dar la mancat stau la rand :))
    Multumesc si te mai astept cu pareri.

    RăspundețiȘtergere