luni, 13 decembrie 2010

Paine prajita cu usturoi si patrunjel / Pan tostado con ajo y perejil


Paine prajita cu usturoi si patrunjel

Nu-mi place sa arunc painea si ceea ce rontaim noi din pungute cumparate, putem foarte bine prepara in casa cand avem surplus de paine.

Am procedat in felul urmator:
Am taiat o paine bara in bucati groase de 2-3 degete, apoi fiecare bucata am taiat-o in doua pe orizontala.
Le-am asezat in tava de aragaz,


apoi am preparat urmatoarea mixtura:

Ingrendiente:
Intr-un vas pentru blender am pus 5-6 dinti de usturoi curatati si taiati felii, o manuta patrunjel, un praf sare, 50 ml ulei de masline, 50 ml vin alb si un praf cimbru.


Pasta pentru uns feliile


si am uns cu un penson feliile din tava.

 
Am introdus tava in cuptorul incalzit la foc mediu pana feliile s-au rumenit. 
Am oprit apoi focul si am lasat tava in cuptor pana s-a racit.


Se consuma imediat s-au se pot pastra intr-o cutie de carton sau punga de hartie. 
Merg foarte bine ca aperitiv la un pahar de bere sau vin.


S-aveti pofta!

2 comentarii:

  1. exact..si sunt mult mai sanatoase decat cele cumparate..si mult mai gustoase...

    RăspundețiȘtergere
  2. Pozele nu-s prea grozave, dar sunt grozav de bune.

    RăspundețiȘtergere