Ce pofta aveam de o mamaliga, nu va spun, asa ca am incropit repede o fipturica gustoasa rau si am acompaniat-o de multdorita galbioara pufoasa.
A mers unsa.
Se curata pulpele, se spala, se cresteaza din loc in loc sa se patrunda bine, se ung cu usturoi tocat marunt, sare, pipe dupa gust.
Se aseaza in tava , se ineaca intr-un pahar de vin se completeaza cu putina supa sau apa si se dau la cuptor la foc mediu pentru cca. 45 de min.
Cand sunt aproape gata se pune de mamaliga.
Intr-un ceaun, se pun 2 cani de apa la fiert, o lingurita sare si o lingura ulei.
Cand apa fierbe se presara o cana de faina de porumb amestecand mereu sa nu se formeze cocoloase.
Se lasa la fiert la foc mediu amestecand din timp in timp pana mamaliga e facuta.
Se scoate friptura, se alatura prieteneste mamaligutei si se serveste.
S-aveti pofta! Eu am avut :))
da...deci chiar nu stiam ce sa pap azi...o idee super buna...deja imi lasa gura apa...nu mai pot...nu cred ca ii poate rezista cineva...doar daca e vegetarian...
RăspundețiȘtergereCe de pofte mi-ai facut cu comentariile tale. Garantat ca nu rezista la cat de ortodoxa e aceasta mancare.
RăspundețiȘtergere