joi, 9 decembrie 2010

Stufat de vitel cu cartofi / Estofado de ternera con patatas


Ingrendiente: 
1 kg carne vitel, 3 morcovi, 6 cartofi, 3 tulpini telina, 2 cepe, 1 capatana usturoi, 50 gr pasta de tomate, 3  pahare vin, 3 pahare supa de carne, 3 pahare apa, 2 foi dafin, o crenguta cimbru, sare , piper.


Mod de preparare:
Carnea taiata bucati medii, se sareaza si se pipereaza, apoi se prajeste intr-o tigaie inalta cu 3 linguri ulei.


Cand este gata se scoate din tigaie pe un platou si se lasa in asteptare.


In acelasi ulei in care am  prajit carnea, se undesc pe rand telina,


morcovii,


usturoiul, ceapa,


cartofii, toate curatate, spalate si taiate cuburi.


Se adauga vinul si se lasa la fiert 15 minute sa scada putin, apoi se pune carnea, pasta de tomate,


supa si apa. 
Se sareaza si se pipereaza dupa gust si se fierbe la foc potrivit cca. 2 ore,


dupa care se da deoparte si se serveste.


Indicat este sa se serveasca a doua zi, pentru intrepatrunderea gusturilor. dar este la fel de gustos si servit imediat.

S-aveti pofta!

2 comentarii:

  1. Eheiiii..o fi ea gustoasa a doua zi dar nu stiu cine rezista mirosului...pisicile in orice caz...NU..

    RăspundețiȘtergere