vineri, 22 octombrie 2010

Migas de bacalao con arroz (firimituri de cod cu orez)


Se poate confunda cu paella, dar modul de preparare difera. 
O mancare gustoasa, sanatoasa si fara mare dificultate.

 Ingrendiente:
25 ml ulei, 4 catei usturoi, 1 ceapa, 1 ardei kapia verde, 1 rosie, 500 gr filete de cod, 150 gr orez, 4 ardei rosii copti, supa de peste, sare, piper, cateva fire de sofran.

Mod de preparare:
Intr-o tigaie larga pentru paella, se incalzeste uleiul, se undeste usturoiul taiat feliute subtiri, ceapa,


ardeiul verde, rosia, ardeii copti, toate taiate marunt.


Se adauga orezul, sofranul, sare, piper,


apoi 1/2 l supa de peste.


Se amesteca continuu sa nu se prinda orezul.


Intre timp, in alta tigaie cu putin ulei se undeste pestele taiat bucati, dar nu se prajeste. 
Cand e gata, sosul din tigaie se adauga peste orez.


Se da deoparte sa se raceasca, apoi se desfac bucatile de peste cu mana si se adauga peste orez. 
Se amesteca si daca mai este necesar se mai adauga supa de peste si se mai lasa 5-10 minute. 

Cand e gata si putin suculenta se da deoparte si se serveste
S-aveti pofta!

2 comentarii:

  1. Alta mancare de peste....ca sa zic asa :))...buna si usoara datorita pestelui...

    Nici o masa fara peste :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Erau bune indicatiile cuiva, dar aplicatiile ne-au dus pe negandite carari. Noi sa fim sanatosi.

    RăspundețiȘtergere