duminică, 17 octombrie 2010

Ciorba de ciocanele cu taitei de casa



Ciorba de pui, este un aliment usor si nu cere mult timp pentru preparare.
Deasemenea aduce un aport substantial de vitamine si lichide.

In afara de celelalte preparate din alimentatia noastra, supele si ciorbele, ajuta mult in digestie, de aceea este indicat a se consuma cel putin de 3-4 ori pe saptamana, daca nu se poate zilnic.


Ingrendiente:
ceapa, morcov, ardei rosu, patrunjel,telina, bors, sau zeama de la o lamaie, sare, piper, smantana.

Taitei de casa:
1 ou, sare, faina.



Se spala carnea si se pune la fiert in 4 l apa.



Cand incepe sa fiarba se indeparteaza spuma si  se adauga ceapa, morcovul, si ardeiul.
Se lasa la fiert si in acest timp se prepara taiteii.


Prepararea taiteilor:

Intr-un castron se amesteca un ou, un praf de sare si faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat tare.


Se framanta bine pana are o consistenta tare si nu se mai lipeste de maini.



Se intinde o foaie cat mai subtire,


se presara cu multa faina si se ruleaza



Se taie ruloul in fasii fine.



Se presara cu  faina si se separa.



O parte din taitei se adauga in ciorba iar ce ramane se pun la uscat pe o coala de hartie pentru urmatoarea intrebuintare.
 Cand carnea de ciorba e fiarta, se adauga patrunjelul  tocat si telina, se mai fierbe putin si se adauga taiteii.
Se fierb, apoi se adauga sare, piper dupa gust si se acreste cu bors sau zeama de lamaie.



Se serveste fierbinte cu smantana si patrunjel tocat fin.



S-aveti pofta!

4 comentarii:

  1. Ciorbita mea preferata...pt ca are taitei de casa...ce pofticica mi-ai facuttttttttt.....

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna pisicel mic. Stii tu ce se face la pofta!? Ori o faci, ori o pui in cui. Dar mai bine pui lingura-n brau si vii la mine la o ciorbita. Eh.. ce zici? Pupiiiici

    RăspundețiȘtergere
  3. Eiiii...daca promiti ca faci ciorbita vin...la ce pofticica am....si ce fomitaaaa...

    RăspundețiȘtergere
  4. Promit si ma tin si de cuvant, doar stii!

    RăspundețiȘtergere