duminică, 3 octombrie 2010

Alba ca zapada...neagra

Si pentru ca e Duminica, avem timp de joaca, asa ca modificam un pic fata Albei ca zapada cu o glazura imbietoare de ciocolata.

Ingrendiente:
6 linguri zahar, 6 linguri ulei, 6 linguri lapte, 2 oua, 1 lingurita amoniac stins cu otet si faina cat cuprinde pentru un aluat tare dar usor de modelat.

Din toate se framanta o coca care se imparte in 3. 
Se intind foi care se coc pe dosul tavii tapetate.

Crema:
200 gr zahar, 400 ml lapte, 3 linguri faina, 2 oua preferential, ½ margarina sau unt, 2 lamai.

Se amesteca laptele cu faina si zaharul pe foc pana se ingroasa. 
Se adauga 2 oua batute. 
Se adauga margarina la crema fiarta. 
Se rad 2 lamai pe razatoarea cu ochiuri mici, se stoarce zeama si se adauga coaja si zeama in crema de mai sus.
Se ung foile pe rand cu crema fierbinte.
Se da la rece asezandu-se o tava sau altceva de forma prajiturii deasupra. 
Cand s-a racit se pudreaza cu cacao, zahar pudra sau se glazureaza cu 

Glazura de ciocolata

1 ciocolata menaj, 150 ml frisca lichida.
Se rupe ciocolata bucatele si se topeste impreuna cu frisca intr-un bol pe bain-marie. 
Se omogenizeaza bine, apoi se acopera prajitura.

S-aveti pofta !

6 comentarii:

  1. saraca Alba ca zapada...si-a murdarit rochita...cu ciocolata...pero no pasa nada :)))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar, eu cum sunt ciocolatoasa am tendinta de a glazura tot ce-mi pica in maini :))))

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai..daca moda s.a schimbat se poarta mai mult negru de ce sa nu schimbam si rochita Albei ca Zapada nu????...si e si mai gustoasa zic eu...

    RăspundețiȘtergere
  4. Data viitoare o fac tricolora, ce zici!? Inca nu stiu la ce culori sa ma hotarasc!?

    RăspundețiȘtergere
  5. Grozav Marina. Imi place tare mult aceasta prajitura si cum ai ciocolatit-o tu cred ca nu rezista prea mult. O voi incerca precis, vad cum ii reusesc make-up-ul :)) Succes si sper sa mai gasesc bunatati pe blogul tau. Arata grozav. imi place

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna Anonim. Ma bucur ca-ti place asa ciocolatoasa. Pe mine ma incanta la nebunie ciocolata si cum am mai spus am tentatia s-o adaug si-n ciorba :)) Glumesc.
    P.S. Scuze ca raspund asa tarziu dar nu am internet aici si intru pe wifi cand am ocazia. Dar revin in toamna incarcata ca albinuta. hi hi

    RăspundețiȘtergere