duminică, 10 octombrie 2010

Ciorba de burta


Ingrendiente:
1 kg burta, 2-3 oase de vita cu maduva, 3 morcovi, 1 ceapa, o telina, radacina si frunze, 1 capatana usturoi, 400 ml smantana, 2-3 oua, patrunjel, otet, ardei iute.

Mod de preparare:
Se curata, se spala, se taie si se pun la fiert morcovii, ceapa, telina, patrunjelul, burta bucati
  
Se scot legumele cand  sunt fierte  si se adauga oasele de vita. 
Se fierb 3-4 ore pana burta este bine fiarta.
 Se scoate burta si  se taie fideluta, oasele se arunca.
Se strecoara supa si se adauga din nou burta taiata fideluta. 
Se pune la fiert
Usturoiul se piseaza bine, se fierbe separat cu un pahar apa timp de 5 minute si se strecoara zeama in ciorba.
Se adauga sare, piper, otet, dupa gust.  
Se bat ouale, se amesteca cu smantana si 2-3 polonice de ciorba amestecand energic pentru a nu se coagula.
Se adauga in ciorba dupa ce am inchis focul. 
Se serveste fierbinte acompaniata de ardei iute.


S-aveti pofta!

2 comentarii:

  1. Sa aveti pofta dar daca nu aveti nu va faceti probleme ca va vine mancand...:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar am pofta de o ciorba de burta, da trebuie sa fac o cantitate mica, mica.

    RăspundețiȘtergere