sâmbătă, 9 aprilie 2011

"Negresa" calatoare




Sunt o multime de variante pentru aceasta prajitura.

Eu am folosit dintotdeauna aceasta varianta si toata lumea a fost incantata.

Am glazurat-o cu ciocolata neagra si am pudrat-o cu nuca de cocos.
Este una dintre prajiturile cu cel mai mic grad de complexitate.

De data asta a fost pregatita pentru calatoria cuiva drag.

Cu multa dragoste si multi pupici.



Ingrendiente:



2 oua, 1 cana zahar, 1 cana apa fierbinte, 2 cani faina, 1 praf copt, 4 linguri dulceata/gem, 2 linguri cacao, 1 zahar vanilat, o mana buna de nuci maruntite in palme .
Optional  2 linguri fulgi de cocos, 50 gr ciocolata si 100 ml lapte sau frisca lichida pentru ornat.




Mod de preparare: 

Se amesteca ouale cu zaharul si un praf sare,



apa, faina cu praful de copt,




cacaoa,




nucile si dulceata/gemul.




Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la foc mediu/180 grade pentru cca. 40 minute.




Ornare:

Se topeste ciocolata cu frisca lichida in microunda sau pe bain marie, se omogenizeaza si se glazureaza prajitura dupa ce am scos-o din cuptor.



Se presara cu nuca de cocos si se lasa la racit.




Se taie patrate sau romburi si se serveste




S-aveti pofta!

2 comentarii:

  1. Daaaaaa...pt mine a facut facuta..:)))))si ce am rontait.o pe drum inca, ce buna a fost, mniammmmm...sa mai faci si cand ma intorc, pupici multi si dulci
    offff...nu-mi da voie sa criu numele si tre sa pun la anonim, nu stiu ce are de nu vrea

    RăspundețiȘtergere
  2. Ti-ai recunoscut prajiturica preferata pisoias drag si scump. Te pupicesc si te iubesc mult si te astept cu nerabdare. Numai sa poti, ca-ti pregatesc tot ce-ti doreste sufletelul. Pupici

    RăspundețiȘtergere