duminică, 24 aprilie 2011

Salata Boeuf








Va doresc un Paste fericit plin de bucurie,  alaturi de cei dragi !


Fiind nelipsita la orice sarbatoare sau eveniment special de pe mesele romanilor, salata Boeuf a devenit cu
trecerea timpului traditionala.

Va scriu mai jos reteta folosita la aceste salate si va doresc sa va bucurati de toate bucatele si de spiritul curat
al Sarbatorilor Pascale.

Ingrendiente: 

1-2 piept de pui, 4 cartofi, 3 morcovi, 2 radacini patrunjel, 2 pastarnaci, 1 telina mica, 1 cconserva de mazare fina, 4-5 castraveciori murati sau in otet, 1 borcanel mustar dulce, masline, 1 gogosar rosu murat si frunze de patrunjel pentru ornat, maioneza din 2 oua si 1/2 l ulei sau cumparata, sare, piper.


Mod de preparare:

Pieptul de pui spalat se fierbe cca. 30 min. 
Separat se fierb cartofii, morcovii, pastarnacii, patrunjeii si telina, toate curatate si spalate.
Dupa ce au fiert, se scurg si se lasa la racit.
Din zeama de la carne amestecata cu o parte de la legume se poate prepara o supa cu galuste foarte gustoasa.

 In timp ce fierb carnea si legumele se prepara
maioneza: 

Se pun intr-un bol un galbenus de ou fiert si un ou intreg, un praf sare si un fir ulei.
Se mixeaza si se adauga cate putin ulei pana maioneza isi mareste volumul si terminam uleiul.
Daca maioneza are consistenta prea dura, se adauga o lingurita mustar.
Carnea si legumele racite, se taie cubulete mici si se pun toate intr-un vas incapator.
Se adauga mazarea spalata si scursa bine, castraveciorii taiati marunt, maslinele fara samburi taiate marunt, o jumatate din maioneza, sare, piper si mustarul dupa gust.
Se amesteca bine si se imparte in platourile de prezentare.
Se da forma unui tort, sau dupa preferinta, se imbraca cu maioneza si se orneaza dupa imaginatie cu albus fiert, masline, gogosar, castraveti murati, patrunjel, etc.




S-aveti pofta!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu