marți, 3 septembrie 2013

Cornulete cu gem de gutui



Aceste cornulete sunt foarte fragede si se pot umple dupa preferinta cu gem, nuttella, nuci, rahat, fructe,  etc.
Conditia este ca umplutura sa fie destul de consistenta, pentru a nu curge in timpul coacerii.
Este o reteta foarte usor de preparat, chiar si pentru incepatori, iar forma poate diferi in functie de timpul si imaginatia fiecaruia.


Ingrendiente:

Untura, smantana, 2-3 oua, 1 praf copt, vanilie, 2 lingurite zahar, 1 praf sare, faina cat cuprinde.
Gem de gutui sau ce preferati.




Mod de preparare:

Se amesteca ingrendientele, adaugand faina, pana obtinem un aluat ferm si nelipicios.
Se da la rece pentru 30 minute.




Se intind foi rotunde, care se taie in raze. 


Pe fiecare raza se pune cate o lingurita de gem si se ruleaza catre varf. 



sau patrate




Se aseaza pe tava tapetata si se coc la 180 grade C,  pana se rumenesc.




Se pudreaza cu zahar farin si se servesc reci.




S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu