duminică, 8 septembrie 2013

Placinta crocanta cu mere caramelizate





Astazi le urez " La multi ani" de Sfanta Marie, celor ce isi sarbatoresc ziua de nume.

Alaturi de o cafea sau ceai aceasta placinta crocanta, este un deliciu.

Aluatul e foarte simplu si usor de preparat si nu necesita multe ingrendiente.

Daca va grabiti sau vreti sa mai preparati altceva, zilele urmatoare, e posibil, deoarece aluatul se poate

pastra foarte bine in frigider.



Ingrendiente aluat:

500 gr faina, 250 gr smantana, 250 gr margarina, un praf sare.


Ingrendiente umplutura:


4 mere, 1 pahar zahar, esenta de rom si coaja rasa de portocale.

Mod de preparare aluat:

Intr-un castron se cerne faina, se adauga sare, smantana si margarina moale la temperatura camerei.
Se framanta din toate un aluat destul de ferm pentru a putea intinde foi subtiri. 
Se inveleste intr-o folie de plastic si se lasa in frigider pana il folosim dar nu mai mult de 4 zile.


Mod de preparare umplutura:

Intr-o tigaie teflonata se caramelizeaza pana la auriu zaharul.



Se adauga merele curatate si taiate felii subtiri. 
Se amesteca si se lasa pana scade sucul daca e nevoie si merele s-au inmuiat. 
Se adauga esenta de rom si coaja de portocala si se dau deoparte pentru a se raci.



Montarea placintei:

Se taie jumatate din aluat si se intind 2 foi dreptunghiulare cat se poate de subtiri.
Aluatul cere faina la intins pentru a nu se lipi si rupe. 
Se intinde cu atentie.
Deasupra foii se imprastie pe toata suprafata, jumatate din merele caramelizate.




Se ruleaza si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.
La fel se procedeaza cu cealalta foaie.
Se unge cu margarina topita si se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 45 de minute. Depinde de cuptor.




Cand e gata se presara cu zahar pudra, se lasa la racit apoi se serveste.



Si asta este pentru voi



S-aveti pofta!

2 comentarii:

  1. Deve essere buonissimo questo dolce, complimenti!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Grazie Maria Luisa, e benvenuti!
    Questa torta è veramente buono, e mi piacerebbe provare.
    Tutto il meglio!

    RăspundețiȘtergere