joi, 16 decembrie 2010

Cosulete cu crema pastelera si mere caramelizate


 Pentru cosulete am folosit 1 pachet foi de placinta rotunde ( 16 la numar ). 
Am imbracat formele de muffins cu cate o foaie de placinta si le-am copt la foc mediu. 

Le-am scos si le-am lasat la racit.

Crema pastelera ( de vanilie )
1 l lapte, 2 oua, 4 galb., 150 gr zahar, 125 gr faina, 50 gr unt, 1 plic vanilie.
Se incalzeste laptele cu vanilia, se adauga ouale si galb, batand bine, zaharul, faina, laptele fierbinte. 
Se bate continuu. 
Se da la foc mic amestecand continuu pana se leaga, se da deoparte si cand s-a racorit un pic, se adauga untul .


Merele caramelizate
intr-o tigaie, am pus 3 linguri zahar brun la topit, apoi am pus feliile de mar ( 16 felii ). 
Le-am intors pe toate partile pana s-au imbracat bine cu caramel apoi le-am lasat la racit.


Montarea : 
in fiecare cosulet am pus cate o lingura crema,


deasupra o felie de mar caramelizat,


o lingura crema si deasupra cate un bob de dulceata.


Le-am dat la frigider si dupa o ora au disparut.

 S-aveti pofta!

2 comentarii:

  1. :))))...pai normal ca au disparut...vroiai sa le prinda 2012 la cum arata si la ce gust au???
    pur si simplu ti se topesc in gura...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca ti-au placut. Am sa le repet cu siguranta.

    RăspundețiȘtergere