miercuri, 2 martie 2011

Prajitura "chinezoaica"



"Chinezoaica" este una dintre preferatele noastre.
 E o prajitura cu traditie, simplu de preparat si foarte gustoasa.

Daca ar fi dupa cerere ar trebui sa o fac si in somn. 
Aceasta e reteta pe care o folosesc de cand ma stiu sau de cand o stiu.

Ingrendiente blat :

6 albusuri, 200 gr zahar ( 1 cana ), 3 pachetele zahar vanilat, 2 linguri cacao, 200 gr faina ( 1 cana ), 125 gr. unt/margarina topit, 200 gr nuci macinate sau maruntite, 1 praf copt.




Mod de preparare:
 
Se bat albusurile spuma,



se adauga zaharul si se mixeaza pana la punctul de bezea,



Se adauga faina, mixand continuu,



apoi cacao, si praful de copt.



Se adauga nucile



si untul/margarina moale si se amesteca bine.



Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preancalzit la foc mediu timp de cca. 40 minute.



Ingrendiente glazura:

6 galbenusuri, 200 gr zahar ( 1 cana ), 4 linguri faina, 1 zahar vanilat,



1 ciocolata neagra data pe razatoare sau tocata marunt.


Mod de preparare glazura:

Se freaca galbenusurile cu zaharul, faina si zaharul vanilat. 
Se toarna glazura peste prajitura cand este aproape coapta si se da iar la cuptor pana s-a intarit.



Se scoate si se rade imediat ciocolata deasupra. 
Se lasa la racit, apoi se serveste.



S-aveti pofta!

6 comentarii:

  1. Gracias por visitar mi blog y espero que entras mas. Me alegro que te gusta mi pastel. Un saludo!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, Marina. Ce bine arata aceasta prajitura si cred ca e la fel de buna. Imi place tare mult, o voi incerca cu siguranta. Mult succes in continuare cu postarile.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Anonim. Multumesc si ma bucur ca iti place. Sper sa pui reteta in practica si sa-mi spui cum ti-a reusit. Numai bine !

    RăspundețiȘtergere
  4. In sfarsit prajiturica mea preferata...ce bine arata!!!!!
    Sa mai faci!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna cris, ma bucur ca ai intrat. Cand vii sigur o fac. Pupici

    RăspundețiȘtergere