"Chinezoaica" este una dintre preferatele noastre.
E o prajitura cu traditie, simplu de preparat si foarte gustoasa.
E o prajitura cu traditie, simplu de preparat si foarte gustoasa.
Daca ar fi dupa cerere ar trebui sa o fac si in somn.
Aceasta e reteta pe care o folosesc de cand ma stiu sau de cand o stiu.
Ingrendiente blat :
6 albusuri, 200 gr zahar ( 1 cana ), 3 pachetele zahar vanilat, 2 linguri cacao, 200 gr faina ( 1 cana ), 125 gr. unt/margarina topit, 200 gr nuci macinate sau maruntite, 1 praf copt.
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma,
se adauga zaharul si se mixeaza pana la punctul de bezea,
Se adauga faina, mixand continuu,
apoi cacao, si praful de copt.
Se adauga nucile
si untul/margarina moale si se amesteca bine.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preancalzit la foc mediu timp de cca. 40 minute.
Ingrendiente glazura:
6 galbenusuri, 200 gr zahar ( 1 cana ), 4 linguri faina, 1 zahar vanilat,
1 ciocolata neagra data pe razatoare sau tocata marunt.
Mod de preparare glazura:
Se freaca galbenusurile cu zaharul, faina si zaharul vanilat.
Se toarna glazura peste prajitura cand este aproape coapta si se da iar la cuptor pana s-a intarit.
Se scoate si se rade imediat ciocolata deasupra.
Se lasa la racit, apoi se serveste.
S-aveti pofta!
esta chupi
RăspundețiȘtergereGracias por visitar mi blog y espero que entras mas. Me alegro que te gusta mi pastel. Un saludo!
RăspundețiȘtergereBuna, Marina. Ce bine arata aceasta prajitura si cred ca e la fel de buna. Imi place tare mult, o voi incerca cu siguranta. Mult succes in continuare cu postarile.
RăspundețiȘtergereBuna Anonim. Multumesc si ma bucur ca iti place. Sper sa pui reteta in practica si sa-mi spui cum ti-a reusit. Numai bine !
RăspundețiȘtergereIn sfarsit prajiturica mea preferata...ce bine arata!!!!!
RăspundețiȘtergereSa mai faci!
Buna cris, ma bucur ca ai intrat. Cand vii sigur o fac. Pupici
RăspundețiȘtergere