marți, 15 martie 2011

Fasole verde cu cartofi crustati


Azi mi-a venit o alta idee pentru prepararea cartofilor. 
Mi s-a parut simpla si de efect. 
Pentru acest platou ne sunt necesare urmatoarele

Ingrendiente:
1 pachet fasole pastai, 4 dinti usturoi, 7 cartofi de marime medie, 50 gr faina alba, patrunjel uscat, sare, ulei pentru prajit.

Mod de preparare:
Se pune fasolea impreuna cu cartofii, curatati de coaja la fiert. 
Se pune o lingurita de sare pentru a nu se sfarama cartofii. 
Cand au fiert se scot cartofii cu grija, se scurg pe un prosop absorbant. 


Prepararea fasolei:
Fasolea se pune intr-o strecuratoare la scurs.
Intr-o tigaie adanca, cu cateva linguri ulei de masline, se undeste usturoiul taiat feliute si se adauga fasolea. 
Se amesteca, se sareaza dupa gust, se mai lasa 10 minute si se stinge focul.

Prepararea cartofilor crustati:
Cartofii se dau prin faina amestecata cu putina sare si patrunjel.


Se prajesc intr-o tigaie cu mult ulei fierbinte. 
Se intorc pe toate partile sa se rumeneasca uniform. 
Se scot si se servesc ca garnitura dupa dorinta. 


Noi i-am servit cu carne de pui prajita si fasole verde. 

S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu