vineri, 15 octombrie 2010

Cornuri superbune si crocante


Sunt preferatele mele, sunt usor de facut si mai ales crocante. 
Se pot umple cu orice doriti: 
ciocolata, nuci, gem, nutella sau ciuperci, jamon, etc., daca scoateti zaharul vanilat din ingrendiente.

Ingrediente:
250 gr faina, 125 gr iaurt (natural sau cu fructe), 1 ou sau fara, 125 gr unt, jumatate plic praf de copt, un varf sare, 1 plic zahar vanilat.

Mod de preparare:
Topim untul la bain marie si il lasam sa se raceasca. 
Se amesteca faina cu untul rece, iaurtul, oul, praful de copt si varful de sare pana se obtine un aluat usor de manevrat fara a se lipi.
Asezam aluatul obtinut pe planul de lucru infarinat si il intindem intr-o foaie subtire dar nu prea.
Taiem foaia cu o rotita sau cu un cutit in 8 triunghiuri. 
Punem in centrul fiecarui triunghi nutella sau gem, branza, ciuperci, etc



 Rulam din exterior spre interior si asezam cornurile in tava unsa, tapetata cu hartie de copt, dar se poate si fara, avand unt in compozitie nu se vor prinde de tava.



Se dau la cuptor preincalzit la 180 grade C sau foc mediu, pentru 20 min. 
Se tavalesc prin zahar pudra, cele dulci.
Sunt ideale pentru micul dejun sau cand aveti musafiri surpriza.


S-aveti pofta!

5 comentarii:

  1. Reteta inspirata de pe blogul LauraAdamache.

    RăspundețiȘtergere
  2. Super faine ti-au iesit!!! bune de papat la micul dejun cu ceiut...nu??????

    RăspundețiȘtergere
  3. Sau laptic pisi. La pisici nu place ceiutul. Eu as manca pana se schimba banii, hi,hi,hi. Pupicei

    RăspundețiȘtergere
  4. Da..auzi..data viitoare sa faci si cu jamonel...sau cu ciupercute...yammmmiii

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca vii fac si cu stele de pe cer. Pupiceiiiiii.

    RăspundețiȘtergere